3
Mayıs
2024
Cuma
SİNOP

Kadınlar kooperatif kuruyor

Sinop Yerel Gündem 21 Genel Sekreteri Levent Bektaş, Sinoplu bayanların kooperatif kurma hazırlığında olduklarını belirterek, bu konuda Sinop'ta bir ilkin yaşanacağını söyledi.


2006 yılında 52 üye ile kurulan Sinop Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından 17 Ocak 2008 tarihinde başlayıp 31 Temmuz itibariyle sona eren "Sinop Kadın El Sanatları Geliştirme Eğitim ve Destekleme Projesi" adında önemli bir uygulamaya imza atıldığını hatırlatan Genel Sekreter Levent Bektaş, projenin Sinoplu bayanları yeni bir oluşuma yönlendirdiğini kaydetti.

Bektaş, "Sinop Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) ve Yerel Gündem 21 Kent Konseyi Kadın Meclisi'nin Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) destekli olarak hazırladığı 'El Sanatları Geliştirme-Eğitim ve Destekleme Projesi'nde 6 aylık uygulama sürecinin sona ermesi ardından bayanlarınım yeni bir oluşumuna hazırlanıyor. Şimdi gelinen nokta bir son değil, yeni bir başlangıçtır. Bayan arkadaşlarımız yollarına bir kooperatif kurarak devam etmek istemektedirler. Bu kooperatif Sinop tarihinde kadınların kuracağı ilk kooperatif olacaktır. Ancak kooperatif yeri konusunda ilgililerin yardımlarını esirgemeyeceğini umuyorum" diye konuştu.
Yerel Gündem 21 Genel Sekreteri Levent Bektaş ayrıca, 'lakerde' gibi deniz ürünleri üretiminde de kadın meclisinin çalışmaya hazır olduğunu sözlerine ekledi.

İha
Yayın Tarihi : 17 Ekim 2008 Cuma 14:39:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?