26
Nisan
2024
Cuma
SİNOP

Kar yerine köpük yağdı

Sinop'ta fırtına nedeniyle kuru yük gemileri iç limana sığındı. Büyük Cami avlusunda bir ağaç devrilirken Kumkapı sahilinde denizde oluşan köpükler ilginç görüntülere neden oldu.

Sinop'ta dün akşam saatlerinde etkili olmaya başlayan fırtına ve yağış, hayatı olumsuz etkiledi. Fırtına nedeniyle balıkçılar denize açılamadı, Büyük Cami avlusundaki bir ağaç fırtınanın etkisiyle devrildi.

Sinop Meteoroloji Müdürü Atilla Uzun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, saatteki hızı 95 kilometreye kadar çıkan fırtına nedeniyle Sinop açıklarında seyreden kuru yük gemilerinin iç limana sığındığını belirtti. Uzun, "Sahil kesiminde dalga yüksekliği yaklaşık 3 metreyi buluyor. Fırtınanın bugün akşam saatlerinden itibaren şiddetini kaybetmesini bekliyoruz" dedi. Öte yandan Kumkapı sahilinde denizde oluşan köpük, dalgaların kayalara çarpması ve rüzgarın etkisiyle adeta kar gibi araçların üzerine yağdı.

Önce kar yağdığını sanan sürücüler ve vatandaşlar, denizden köpük geldiğini fark edince şaşkınlık yaşadı. Meteoroloji Müdürü Uzun, denizde köpük oluşumunun normal olduğunu vurgulayarak, "Şiddetli fırtına denize baskı yapıyor. Fırtınanın etkisiyle de deniz kabarıyor. Dolayısıyla sahil kesimine dalgalar şiddetli çarptıkça denizde köpük oluşturuyor" diye konuştu.

AA
Yayın Tarihi : 4 Aralık 2013 Çarşamba 18:18:20
Güncelleme :5 Aralık 2013 Perşembe 19:12:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?