3
Mayıs
2024
Cuma
SİNOP

Karadeniz'de gizemli kayıp

Rusya'dan Bartın Limanı'na kütük demir getirmek üzere yola çıkan ve Bartın ile Kastamonu arasında irtibat kesilen bir yük gemisini arama çalışmaları 1 haftadır sürüyor.

Edinilen bilgiye göre, 17 Şubat Pazar günü Rusya'nın Navaroski Limanı'ndan kütük demir yüklenerek Bartın Limanı'na doğru yola çıkan 3 bin grostonluk 'Rezzak" isimli Panama bandıralı kuru yük gemisiyle irtibat kesilmiş ve gemide bulunan 25 Hint asıllı mürettebat bulunamamıştı. Gemiyle irtibat kesilmesinin ardından başlatılan gemiyi ve personeli arama çalışmaları 1 haftadır aralıksız sürüyor.

Bartın ile Kastamonu arasındaki kayalık ve sahillerde filika parçaları ile can simidi parçalarının bulunması üzerine yoğunlaştırılan çalışmalar Bartın, Sinop ve Kastamonu'daki Sahil Güvenlik Komutanlığı'na bağlı ekipler ve yerel balıkçılar tarafından devam ediyor.

Bartın Amasra Sahil Güvenlik Grup Komutanlığı tarafından, sorumluluk alanında arama faaliyetlerine devam edilirken Bartın - Kastamonu arasındaki kayalıklarda ve Sinop sahillerinde bulunan parçaların kaybolan "Rezzak" isimli gemiye ait olup olmadığı yönündeki araştırmalar da sürüyor.

Deniz üzerinde kaybolan gemiye ait olduğu belirlenen yağ sızıntısının olduğu bölümde aramalar sıklaştırıldı.

iha
Yayın Tarihi : 26 Şubat 2008 Salı 17:28:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?