3
Mayıs
2024
Cuma
SİNOP

Karadeniz'de şüpheli variller

Karadeniz’de çıkan menşei ve içeriği belirsiz varillerin ardı arkası kesilmiyor. Son olarak Sinop Ada Burnu mevkiinde İtalya menşeli olduğu tahmin edilen bir varil daha bulundu. Böylelikle Samsun ve Sinop’ta depolanan 367 adet zehirli varile bir yenisi daha eklenmiş oldu.

Sinop İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Deniz Polisi Şubesi tarafından Ada Burnu mevkiinde deniz içerisinde kayalıklara sıkışmış olarak bulunan varil, Karakum mevkiinde karaya çıkartıldı. Çevre İl Müdürlüğü yetkilileri kontrolünde kıyıya alınan varilin üzerindeki "Agip" yazısı dikkat çekti.
Görevliler tarafından güçlükle taşınan varil uzun süre Çevre İl Müdürlüğü’ne ait araca yüklenmeye çalışıldı. Ardından denizde bulunan varil daha önce Karadeniz’den çıkan yüzlerce varilin depolandığı Soğuksu köyündeki depola götürüldü.

Varilin menşeini şuan itibari ile söylemenin zor olduğunu belirten Çevre İl Müdürlüğü yetkilileri, varilden alınacak numunenin tahlile gönderileceğini ve varilin içeriğinin ondan sonra anlaşılabileceğini kaydetti.

SİNOP (İHA) -
Yayın Tarihi : 31 Ekim 2004 Pazar 11:33:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?