3
Mayıs
2024
Cuma
SİNOP

Karadeniz'e el atmakta geç kaldık

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, küresel ısınmayla birlikte turizmin Karadeniz'de yoğunlaşacağını belirterek, bölgenin bu konuda önemli kaynaklara sahip olduğunu söyledi.

TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, seyahat acentelerinin yetkililerin oluşan 46 kişilik ekiple birlikte geldiği Sinop'ta TÜRSAB üyesi yeni bir acentenin açılışına katıldı.

Belediye Başkanı Zeki Yılmazer'in de ortağı olduğu "Fiyort Turizm" adlı firmanın açılışına Vali Zeki Şanal ve TÜRSAB üyesi acente yetkilileriyle birlikte katılan Başaran Ulusoy, burada yaptığı açıklamada Karadeniz turizmiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Karadeniz'in yapısı itibariyle turizm için önemli değerleri bir arada barındırdığını belirten Başaran Ulusoy, "Karadeniz'e el atmakta biraz geç kaldık. Karadeniz dedi ki bize, 'beni unuttunuz, ama ben buradayım. Şimdi bana ihtiyacınız var'. Küresel ısınmanın getirdiği sorunlar ve dertler, kaçışı yaylalara, doğaya ve yüksek yerlere taşıyacaktır. Dolayısıyla bu kapsamda en avantajlı bölge Karadeniz'dir. Türkiye 2010 yılına doğru 45-50 milyon turist ağırlayacak ve buna bağlı olarak ta 34-40 milyar dolar döviz getirmenin keyfini yaşayacak.

Karadeniz bizim açımızdan en önemli turizm değerlerimizin bir tanesi. Balığı, yaylası, kültürü, yaşamış olduğu medeniyet ve çağdaş yaşamı ile inanıyoruz ki, en iyi hizmet verecek bölgelerimizden birisidir. Karadeniz mütevazı olmasın, şansını iyi kullansın. Karadeniz'in şansını yaradan vermiştir" diye konuştu.

TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy ve acente temsilcileri daha sonra Sinop Polisevi'nde düzenlenen "Turizm Değerlendirme" toplantısına katıldı. Toplantıya Vali Zeki Şanal, AK Parti Sinop Milletvekili Abdurrahman Dodurgalı, İl Kültür ve Turizm Müdürü Hikmet Tosun, TÜRSAB üyesi acente yetkilileri ile Sinop'ta faaliyet gösteren turizm acenteleri katıldı. Geceyi Sinop'ta geçiren grup, sabah saatlerinde Samsun'a hareket etti.

.
Yayın Tarihi : 18 Mayıs 2008 Pazar 17:36:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?