3
Mayıs
2024
Cuma
SİNOP

Karayollarına acil müdahele istasyonu

Sinop'ta İl Ambulans Servisi Komuta Kontrol Merkezi'ne bağlı istasyon sayısının arttırılacağı belirtildi.

Komuta Kontrol Merkezi'ne bağlı olarak çalışan 10 ayrı istasyona ilave olarak karayollarındaki stratejik noktalarda konuşlanacak yeni istasyonlarla birlikte, olası trafik kazalarında vakaya ulaşma süresi en geç 7 dakikaya indirilecek.


İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Cem Güre, yeni istasyonların kısa süre içerisinde kurulacağını söyledi. Amaçlarının vakaya ulaşma süresini en aza indirmek olduğu kaydeden Dr. Güre, "Karayolu istasyonları kuracağız. Bunun ilk çalışması olarak Sinop'a 25 kilometre uzaklıktaki merkeze bağlı Kabalı köyünde oluşturulan istasyon. Sinop-Boyabat Tünelli Geçiş Yolu çalışmaları bittiği zaman Kabalı'daki istasyonumuz, karayolunda olabilecek kazalara karşı 24 saat teyakkuzda olacak. Yolun Boyabat'tan giriş tarafında da bir istasyon daha düşünüyoruz. Bu istasyon muhtemelen Hanönü mevkisinde olacak. Bizim hedefimiz her vakaya 7 dakika içerisinde ulaşabilmek. Olası bir kalp durmasından 7 dakika sonra mutlak beyin ölümü gerçekleşiyor. Bunun için vatandaşın ihbarları zamanında yapması gerek. Bizimde hızlı bir şekilde vakaya ulaşma mecburiyetimiz var. Sinop'ta bu rakamları yakalıyoruz. Ama bundan da önce vakaya ulaşmak hedefimiz" dedi.


Ambulansların tamamının uydu bağlantılı olduğunu hatırlatan Dr. Mustafa Cem Güre, "Sinop merkezde 26, il genelinde ise yaklaşık 200 personelle 24 saat halkımızın hizmetindeyiz. 9 aydır yeni sistemi kullanıyoruz. Hastane ve 112'nin olmak üzere mevcuttaki tüm ambulansları bilgisayar ortamından takip ediyoruz. Ambulanslarımızın Türkiye'nin neresinde olursa olsun anlık olarak hızını, istikametini ve mevkisini monitörümüzden görebiliyoruz. Ayrıca hangi hastanenin hangi servisinde ne kadar boş yatak var, bunu da buradan görmek mümkün" diye konuştu.

İha
Yayın Tarihi : 4 Kasım 2008 Salı 13:39:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?