7
Mayıs
2024
Salı
SİNOP

Karikatür yarışmasına büyük ilgi

Kütüphane Haftası etkinlikleri kapsamında Sinop'ta bu yıl üçüncüsü düzenlenen "İnternet Çağında Kütüphane" konulu Ulusal Karikatür Yarışması büyük ilgi gördü. Yarışmaya ülke genelinden 684 kişi toplam 885 karikatürle katıldı.

Dr. Rıza Nur İl Halk Kütüphanesi’nde düzenlenen törene, Sinop Valisi Zeki Şanal, Belediye Başkanı Zeki Yılmazer, Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Ethem Kuriş,, İl Kültür ve Turizm Müdürü Hikmet Tosun, Cezaevi Müdürü İbrahim Demir, bazı daire müdürleri ile çeşitli kuruluşların temsilcileri ve dereceye giren yarışmacılar katıldı.

Törende, yarışma kapsamında Amatör ve Profesyonel Karikatüristler Kategorisinde birinci olan Sadık Pala (İzmir), ikinci olan Yusuf Temiz (Ankara) ve üçüncü olan Enver Malkoç (Karabük) ile 18 yaş altı öğrenciler kategorisinde dereceye giren Cavidan Yılmazer, Feriye Çekicoğlu ve Hamza Gül adlı öğrencilere ödülleri verildi. Daha sonra törene katılanlar, dereceye giren karikatürlerden oluşan sergiyi gezdi.

Bu arada Kütüphane Haftası etkinlikleri kapsamında Sinop E Tipi Kapalı Cezaevi hükümlü ve tutukluları arasında yapılan kompozisyon yarışmasında dereceye giren mahkumların ödüllerini de mahkumlar adına cezaevi görevlileri teslim aldı.
Kenthaber
Yayın Tarihi : 14 Nisan 2005 Perşembe 16:11:59
Güncelleme :19 Nisan 2005 Salı 14:52:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?