3
Mayıs
2024
Cuma
SİNOP

Katı atık tesisi için yer arayışı

Sinop'un Boyabat ilçesi ile komşu iki ilçenin birlikte kullanacakları katı atık bertaraf tesisi yapımı için çalışma başlatıldığı bildirildi. 

Konuyla ilgili bilgi veren Boyabat Belediye Başkanı Mehmet Ermiş, çağın en büyük sorunlarından biri olan atık problemini aşma yolunda dünyanın birçok noktasında ciddi çalışmalar yapıldığını hatırlattı. 

Bu noktadan hareketle Boyabat kent merkezi ile Durağan ve Saraydüzü kent merkezlerinin ortak kullanacağı yeni katı atık bertaraf tesisi için çalışma başlattıklarını kaydeden Ermiş, tesis için yer aradıklarını belirtti. Ermiş, "Üç ilçeye hizmet verecek olan katı atık bertaraf tesisi için şu anda yer araştırılıyor. Bu merkez Boyabat, Saraydüzü ve Durağan'a hizmet verecek. Üç ilçenin çöp sorununu temelden çözecek bir projeyi gerçekleştirmek üzere geçtiğimiz günlerde Durağan Belediye Başkanı Ahmet Usta ve EKOLAB Çevre Analiz Sağlık Hizmet ve Teknolojileri Ltd Şti Genel Müdürü Mehmet Tatar ile bir araya geldik. Bu toplantıda çevre mühendisleri Serap Arda ve Fatih Çoker de hazır bulundu. Şu aşamada yörede tesisin kurulabileceği yerlerin araştırmasına başlandı" dedi.

.
Yayın Tarihi : 28 Mart 2008 Cuma 16:03:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mustafa aktaş IP: 212.174.44.xxx Tarih : 31.03.2008 10:29:09

BAŞKANIM BU ÇEVRECİ HAREKETİNİZDEN DOLAYI TEŞEKKÜR EDERİZ.ÇALIŞMALARINIZDA ALLAH C.C. YARDIMCINIZ OLSUN.