5
Mayıs
2024
Pazar
SİNOP

Kayıp gencin cesedi bulundu

İstanbul'da yaklaşık 6 ay önce kaybolan 16 yaşındaki Fırat İnan'ın cesedi, Sinop'un Ayancık ilçesinde gömülmüş olarak bulundu.

 Olayla ilgili 11'i İstanbul'da, 8'i de Ayancık ilçesinde olmak üzere toplam 19 kişi gözaltına alındı.


Edinilen bilgiye göre, geçen yıl aralık ayında ortadan kaybolan 16 yaşındaki Fırat İnan'ın bulunması için başlatılan çalışmalar bugün acı haberle sona erdi. Ayancık İlçe Jandarma Komutanlığı'nın yaklaşık 3.5 aylık istihbarat çalışması sonrası Fırat İnan adlı gencin cesedine ilçeye bağlı Çangal mevkisi Erikli köyünde ulaşıldı. Yol kenarında ormanlık bir alana gömüldüğü belirlenen Fırat İnan'nın tamamen çürüyen cesedi, gömülü olduğu yerden çıkartılarak İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

Fırat İnan'ın İstanbul'da öldürüldükten sonra cesedinin bir otomobilin bagajında Sinop'un Ayancık ilçesine getirildiği ve gömüldüğü belirlendi.
Olayla ilgili olarak, Ayancık ilçesine bağlı Akören köyünde ikamet eden aynı aileden M.D, S.D, F.D, C.D, İ.D, Ş.D, R.D ve N.S isimli 8 kişi ile İstanbul'da da 11 kişi olmak üzere toplam 19 kişi gözaltına alındı. Sinop'un Ayancık ilçesinde gözaltına alınan şahısların İlçe Jandarma Komutanlığı'ndaki sorguları sürüyor.

Şahısların sorguları ardından İstanbul polisi tarafından İstanbul Küçükçekmece Başsavcılığı'na götürülerek hakim karşısına çıkartılacağı öğrenildi. Soruşturma sürüyor.

İha
Yayın Tarihi : 10 Haziran 2009 Çarşamba 21:07:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?