3
Mayıs
2024
Cuma
SİNOP

Kazada hayatını kaybedenler defnedildi

Bolu'da yaşanan trafik kazasında hayatını kaybeden 14 kişiden 6'sı Sinop'un Gerze ilçesinde gözyaşları içinde toprağa verildi.


Samsun'un Bafra ilçesi Karaman köyünde salı günü katıldıkları Serkan Sarıca'nın amcasının cenazesinden, oturdukları İstanbul'a dönerken dün gece Bolu'da Gerede-Karabük karayolunda geçirdikleri trafik kazasında hayatını kaybedenlerden Sinoplu Ali Riza Görgeç (59), Cafer Ünlütürk (59), Cihan Ünlütürk(73), Cemil Özdemir (49), Cemil Sarıca (50) ve Recep Çevik'in (58) cenazeleri, öğle saatlerinde Sinop'un Gerze ilçesi Çeçe köyüne getirildi. Yakınları tarafından gözyaşlarıyla karşılanan cenazeler, Çeçesultan
Camisi önüne yan yana konuldu. Tabutlara sarılarak ağlayan yakınlarının feryatları yürekleri dağladı.


Öğle namazını müteakip Çeçesultan Camisi önünde cenazeler için ayrı ayrı cenaze namazı kılındı. Cenaze namazına Sinop Valisi Zeki Şanal, Gerze Kaymakamı Metin Kubilay, İl Müftüsü A. Faruk Kuluş, Gerze Garnizon Komutanı Jan. Üsteğmen Mustafa Selçuk ve çok sayıda vatandaş katıldı.


Kılınan cenaze namazlarının ardından 6 cenaze, köy mezarlığında toprağa verildi.
Minibüsü arkadan takip eden otomobilin sürücüsü ve minibüs şoförünün akrabası olan Murat Görgeç, feci kazayı görünce büyük şok yaşadıklarını ve hala şokta olduklarını söyledi. Samsun'un Bafra ilçesinde cenazeye katıldıklarını, daha sonra 1 gün dinlendikten sonra İstanbul'a gitmek üzere yola çıktıklarını anlatan Murat Görgeç, "İki araç gidiyorduk. Karabük'ün ilerisinde ikindi namazı için mola verdik. Ben otomobili kullanıyordum. Mola verdiğimiz yerde pide aldık. Onlar önden devam etti, biz de arkalarından hareket ettik. Bir süre sonra Gerede tarafında önümüzde bir kalabalık gördük ve kaza olduğunu fark ettik. Acaba bizim araba mı? diye söyledik. Kazayı yapanların bizim yakınlarımız olduğunu göründe şoke olduk. Hala şoktayız" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 25 Eylül 2008 Perşembe 14:45:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?