7
Mayıs
2024
Salı
SİNOP

Kazazede gemiciler beraat etti

Geçtiğimiz Salı günü Sinop’un 30 deniz mili açığında batan Kuzey Kore bayraklı "Adnan-1" adlı kuru yük gemisinin kurtarılan mürettebatı bugün hakim karşısına çıktı. Kaptan Ahmad Ammar, suçsuz bulunarak beraat etti.

Kaptan hakkında dikkatsizlik nedeni ile kazaya sebebiyet vermek suçundan Sinop Asliye Hukuk Mahkemesi’nde açılan dava üzerine, 11 kişiden oluşan gemi personeli mahkemede ifade verdi.

Asliye Hukuk Mahkemesi’nde görülen davada Kaptan Ahmad Ammar, suçsuz bulunarak beraat etti. Kaptan Ammar’ın avukatlığını Samsun Barosu avukatlarından Ertuğrul Avcı yaptı.
Rota Turizm ve Dış Ticaret A.Ş Rota Gemi Acenteliği tarafından misafir edilen denizcilerin tüm giderleri de yine bu acente tarafından karşılanıyor. Gerekli tahkikatlar sonrası seyahat belgeleri çıkacak olan Suriye ve Mısırlı tayfalardan oluşan mürettebat, bir süre Sinop’ta misafir edildikten sonra memleketlerine gönderilecek.

Bu arada batan geminin kaptanı Ahmad Ammar, tüm mürettebatın ailelerine iyi oldukları yönünde bir mesaj gönderdi. Ammar, "Elhamdülillah sağ salim kurtulduk. Yakında döneceğiz. Bizi merak etmeyin" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Şubat 2005 Cuma 21:03:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?