7
Mayıs
2024
Salı
SİNOP

Kazazedelerin duygusal anları

Sinop açıklarında batan gemiden kurtarılan ve ayrı hastanelerde tedavi altına alanın gemi mürettebatı birbirlerini görünce duygulu anlar yaşadı. Kazazedeler, kendilerini kurtaran Türk yetkililerine defalarca teşekkür etti.

Sinop’un 30 deniz mili kuzeydoğu açıklarında büyük dalgalar nedeniyle su alan ve motorlarının stop etmesi nedeniyle yan yattıktan bir süre sonra tamamen sulara gömülen Adnan-1 isimli demir ve kereste yüklü geminin, kurtarılarak Sinop’a getirilen 7 mürettebatının tedavileri sürüyor.

Gemi personelinden Ahmet Süleyman’ın (40) kalp spazmı geçirdiği ve hayati tehlikeyi atlattığı belirtilirken, tüm personelin sağlık durumlarının ise oldukça iyi olduğu kaydedildi.

Sinop Atatürk Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alınan 27 yaşındaki Ömer Zeyn ise SSK Sinop Hastanesi’nde tedavi altında bulunan diğer 6 arkadaşının yanına gelmek isteyince jandarma tarafından diğer gemi mürettebatının bulunduğu Sinop SSK Hastanesi’ne getirildi.

Arkadaşlarının sağ olduğunu gören Suriyeli Ömer Zeyn, onlara teker teker sarıldı ve dehşet verici kazanın ardından kurtulmuş olmanın sevinciyle duygulu anlar yaşadı.

Sinop Belediye Başkanı Zeki Yılmazer, kazazedeleri hastanede ziyaret etti. Yılmazer’e hastane başhekimi Dr. Gürel Atalay ile aslen Suriyeli olan hastane doktorlarından Necdet Başaran eşlik etti. Dr. Necdet Başaran, Başkan Yılmazer’e tercümanlık yaptı. Başkan Yılmazer, kazazedelere birer çiçek verdi ve geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Kazazedeler ise kendilerini kurtaran Türk yetkililerine defalarca teşekkür etti.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Şubat 2005 Çarşamba 17:16:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?