3
Mayıs
2024
Cuma
SİNOP

Kestane kanserine karşı mücadele

Halk arasında "kestane dal kanseri" olarak bilinen ve kestane ağaçlarının kurumasına yol açan hastalığa karşı Sinop Orman Bölge Müdürlüğü tarafından il genelinde yürütülen çalışmalar sürüyor.

Türkeli ilçesinde devam eden çalışmalar hakkında bilgi veren Orman İşletme Müdürü Hasan Kemal Yayla, 5 hektarlık sahada kestane dal kanseriyle mücadele çalışması yapıldığını söyledi.

Mücadele kapsamında 5 hektarlık sahadaki hastalıklı kestane ağaçlarının toprak seviyesinden kök boğazı altından kesilerek sahadan uzaklaştırıldığını ve kesilen yüzeylere "sukes boya" sürüldüğünü kaydeden Yayla, çalışmanın büyük titizlik içerisinde yapıldığını belirtti.

Türkeli Orman İşletme Şefi Özgür Polat ise, 5 hektarlık alanda 600 metreküp damga yapıldığını, üretim sonucunda 114 metreküp kestane tomruk ve bin 13 ster yapraklı lif yonga odunu elde edildiğini kaydetti.

Polat, "Nisan sonu ve Mayıs ayı içerisinde sürmeye başlayan sağlıklı sürgünlerin boyunun 50-60 santimetreyi aştığı görülmüş ve bu da büyük memnuniyet vermiştir" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 22 Temmuz 2008 Salı 17:45:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?