3
Mayıs
2024
Cuma
SİNOP

Kıdem Tazminatı uyarısı

Türkiye Haber-İş Sendikası Genel Başkanı Ali Akcan, "Türkiye'de bu tazminat yok edilmeye çalışılıyor. Kıdem tazminatı ile ilgili konu gündeme geldiğinde kesinlikle geri adım atılmaması gerekiyor" dedi. 

Türkiye Haber-İş Sendikası'na bağlı Sinop Türk Telekom çalışanları tarafından birlik ve beraberlik gecesi düzenlendi. Otel Melia Kasım'da gerçekleştirilen yemekli geceye Türkiye Haber-İş Sendikası Genel Başkanı Ali Akcan, Türk Telekom Sinop İl Müdürü Fatih Mehmet Bağırıcı, İl Telekom Teknik İşletme Müdürü Uğur Berberoğlu, Haber-İş Sendikası Samsun Şubesi Başkanı Necip Akyüz, Türk-İş Sinop İl Temsilcisi Mahmut Kaya ile çok sayıda Telekom çalışanı katıldı. 

Programda konuşan Haber-İş Sendikası Genel Başkanı Ali Akcan, Telekom çalışanlarının gerçekleştirdiği 44 günlük grevde destek veren başta işçiler olmak üzere tüm kuruluş ve vatandaşlara teşekkür etti. İşçileri, ilerleyen günlerde gündeme gelmesi beklenen yeni düzenlemeler konusunda uyaran Ali Akcan, bu kapsamda kıdem tazminatlarında yapılmak istenen fon oluşturma çabalarının çalışanlar için büyük risk taşıdığını ileri sürdü. Türkiye Haber-İş Sendikası Genel Başkanı Ali Akcan, "Şunu çok iyi bilmelisiniz ve dikkatli olmalısınız. Önümüzdeki dönemlerde yine çeşitli yasal düzenlemeler getirecekler. Bu yasal düzenlemelerin başında da kıdem tazminatları var. Kıdem tazminatlarıyla ilgili bir fon oluşturma gayreti içerisindeler. Bu fonun altındaki gerçek, işçilerin iş güvenliğini ortadan kaldırmaktır. Eğer o fon oluşursa, her yıl aylık olarak kıdem tazminatlarının karşılığı bu fona yatırılacak. Dünyanın hangi ülkesine giderseniz gidin, iş güvencesini sağlayan unsurlardan biri de işvereni caydırıcı bir şekilde çeşitli tazminatların ortaya konulmasıdır. İşte Türkiye'de bu tazminat yok edilmeye çalışılıyor. Biz şimdiden uyarıyoruz. Önümüzdeki günlerde ortam yine kızışacak. Kıdem tazminatıyla ilgili konu gündeme geldiğinde kesinlikle geri adım atılmaması gerekiyor. Buna rıza gösterirsek, açık söyleyeyim bu ülkede bağımsız yaşamamız için mücadele edenlerin kemiklerini sızlatırız" diye konuştu. 

Yapılan konuşmaların ardından sendika üyelerine yemek ikramı yapıldı. Telekom çalışanları gece boyunca çalınan canlı müzik eşliğinde saatlerce halay çekip oynadı.

.
Yayın Tarihi : 29 Mart 2008 Cumartesi 11:15:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?