3
Mayıs
2024
Cuma
SİNOP

Kırsal kalkınma programı tanıtıldı

Sinop İl Tarım Müdürlüğü ile Sinop Sanayici ve İşadamları Derneği'nce (SİSAD) ortaklaşa organize edilen toplantıda, "Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi" programı konusunda sanayici ve iş adamları bilgilendirildi.

İl Tarım Müdürlüğü Destekleme Şube Müdürü Orhan Şanlı ve Ziraat Yüksek Mühendisi Cem Gürel, sinevizyon gösterimi eşliğinde program hakkında teknik bilgi verdi.

Kırsal Kalkınma Yatırımları Desteklenmesi Programı projesine başvuruların başladığını belirten Destekleme Şube Müdürü Orhan Şanlı, proje ile ilgili tebliğin 29 Nisan 2008 tarihinde Resmi Gazete'de yayınlandığını, proje ile ilgili son başvuruların 28 Temmuz 2008 tarihinde sona ereceğini söyledi.

Şanlı, "Hibe programından yararlanmak için yatırımcıların hazırlayacakları proje ile belirtilen tarihe kadar İl Tarım Müdürlüğü'ne müracaat etmeleri gerekmektedir. Ayrıca proje başvurusu için Çiftçi Kayıt Sistemi ya da bakanlığın ilgili sistemlerine kayıtlı olması, ekonomik yatırım başvuru konuları, tarımsal ürünlerin işlenmesi, depolanması ve paketlenmesine yönelik yeni tesislerin yapımı, tarımsal ürünlerin işlenmesi, depolanması ve paketlenmesine yönelik mevcut faal olan veya olmayan tesislerin kapasite artırımı ve teknoloji yenilenmesine yönelik yatırımlar, tarımsal ürünlerin işlenmesi, depolanması ve paketlenmesine yönelik kısmen yapılmış yatırımların tamamlanmasına yönelik yatırımlar, alternatif enerji kaynakları kullanan seraların yapımına yönelik yatırımlar desteklenecek" dedi.

Ziraat Yüksek Mühendisi Cem Gürel ise hibeye esas proje toplam tutarlarının bireysel başvurularda KDV hariç 50 bin YTL'ye kadar, grup başvurularında ise yine KDV hariç 250 bin YTL'ye kadar hibe yoluyla destek verileceğini söyledi.

.
Yayın Tarihi : 3 Haziran 2008 Salı 18:35:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?