3
Mayıs
2024
Cuma
SİNOP

Kitaplar bakanlıklara geri iade!

Boyabat'ta bir yardım derneği sayıca az bulduğu kitap yardımını muhatap bakanlıklara geri göndereceğini edeceğini açıkladı.

Sinop'un Boyabat ilçesinde yardımsever vatandaşlar tarafından kurulan Şefkat Yağmuru İnsani Yardım Derneği tarafından ilçede başlatılan kitap okuma seferberliği için Milli Eğitim Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan istenilen kitap yardımına 41 kitapla cevap verilince, dernek kitapları geri gönderme kararı aldı.

Konuyla ilgili bilgi veren Şefkat Yağmuru İnsani Yardım Derneği Başkanı Ali Erol, önemli bir kültür hizmeti yürüten derneğe yapılan bağış sayısının komik olduğunu belirterek, kitapların geri gönderilerek kayıtlardan düşüleceğini söyledi.

İlçede başlattıkları kampanya kapsamında 42 sokak kütüphanesi kurduklarını ancak bu kütüphaneler için Sinop Valiliği ile İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nden taleplerine olumlu cevap verilmediğini kaydeden Ali Erol, "Bu da yetmiyormuş gibi, Kültür ve Turizm Bakanlığı 20, Milli Eğitim Bakanlığı ise 21 kitapla talebimize yanıt vererek bir ayıbın altına imza attı. Bilinmelidir ki, Şefkat Yağmuru Derneği kökü dışarıda bulunmayan ve kökü dışarıda ki hiçbir kuruluşla da ilişkisi olmayan bir dernektir. Ülkemiz içerisinde yabancı bir kuruluş olmadığı gibi, gayrı resmi hiçbir çalışması da bulunmamaktadır. Sonuç olarak bu gülünç kitap bağışları, gerek derneğimizi ve gerekse yapılan çalışmanın küçük görülmesine ve derneğin şevkinin kırılmasına yol açmıştır" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 30 Temmuz 2008 Çarşamba 22:13:54
Güncelleme :30 Temmuz 2008 Çarşamba 22:22:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?