5
Mayıs
2024
Pazar
SİNOP

Komitede ceza tartışması

Sinop'ta, Trafik Haftası Tertip Komitesi'nde araç sürücülerine yazılan cezalar tartışma konusu oldu.

Sinop TSO Başkanı Erol Derici'nin, "Gelene gidene polis ceza yazıyor" demesi üzerine kısa süreli tartışma yaşandı.
Sinop'ta mayıs ayında gerçekleştirilecek olan "Karayolu Trafik Haftası" etkinlikleri öncesi oluşturulan "Karayolu Trafik Güvenliği Haftası Tertip Komitesi", Vali Yardımcısı Nadi Kılıçarslan başkanlığında toplandı. Valilik salonunda gerçekleştirilen toplantıya İl Emniyet Müdür Yardımcısı Orhan Yaşar, Belediye Başkan Vekili Bülent Oktay, İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürü Seyfi Köksal, Sinop Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Erol Derici, Sinop Esnaf Odaları Birliği Başkanı Mehmet Yüksel, İl Milli Eğitim Müdürü Osman Akova ile diğer komite üyeleri katıldı.


Nadi Kılıçarslan'ın açılış konuşmasıyla başlayan toplantıda söz alan TSO Başkanı Erol Derici'nin emniyetin sürücülere ceza yazma konusunda büyük sıkıntı yaşattığını dile getirmesi sonucu kısa süreli tartışma yaşandı. Derici, Sinop'ta araç sahiplerine haksızlık yapıldığını, 50 kilometre hız sınırı koyup gelene gidene ceza yazıldığını öne sürdü. Derici, "Gelene gidene ceza basmak alışkanlık oldu. Arabanın freni tutuyor mu, ışığı yanıyor mu bakan yok. Sinop'ta arabası olan herkes enteresan bir uygulamayla karşı karşıya. Bu enteresan bir yöntem. Yıllardır TSO olarak trafik komisyonu toplantısına katılıyoruz. Ama bize sadece 'toplantıya katıl' diyorlar. Ben oy kullanmadıktan sonra niçin toplantıya katılayım?" dedi.
Kendilerine cevap hakkı doğduğunu belirten İl Emniyet Müdür Yardımcısı Orhan Yaşar ve Trafik Şube Müdürü Seyfi Köksal, Derici'nin sözlerine tepki gösterdi. Ancak Vali yardımcısı Nadi Kılıçarslan, toplantının konusunun farklı olduğunu belirterek cevap hakkının toplantı sonrası kullanılmasını istedi. Toplantı sonrasında Derici'ye cevap veren İl Emniyet Müdür Yardımcısı Orhan Yaşar, "Sinop'un her tarafı 5 kilometre uzunluğunda. Sinop'ta esnaf, park sorunu olduğunu bile bile kendi dükkanının önüne park yapıyor. Başkanıma göre sanki polis işi gücü bırakmış, vatandaşa ceza yazıyor. Böyle bir şey yok. Biz Türkiye'nin her tarafından yapılan uygulamayı yapıyoruz. Farklı bir uygulama yok" diye konuştu.
Trafik Şube Müdürü Seyfi Köksal ise, "Önemli bir sivil toplum kuruluşunu temsil eden sayın başkanımızın, bu konuları bir kez bile olsun gelip bizlerle paylaşmasını isterdim" şeklinde konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 8 Nisan 2009 Çarşamba 18:23:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
i.albayrak IP: 88.224.10.xxx Tarih : 12.04.2009 17:08:41

sayın erol dericiye katılıyorum sadece gelene gıdene deyıl gıtmeyenlere bıle ceza yazıyorlar nedır bu  kadar sıkı dısıplın aynı dısıplını kendı arkadaş ve yandaşlarına yapsalar en azından yarısını uygulasallar gam yemem ama burası TÜRKİYE ...:(