4
Mayıs
2024
Cumartesi
SİNOP

Köpek sorunu masaya yatırıldı

Sinop İl Genel Meclisi mayıs ayı üçüncü oturumu, Mardin'in Mazıdağı ilçesine bağlı Bilge köyünde 44 kişinin öldüğü silahlı saldırının kınanmasıyla başladı. Oturumda CHP grubu, Sinop'taki başıboş hayvan sorununa çözüm istedi.


Mayıs ayının üçüncü oturumu Meclis Başkanı Mustafa Demirel başkanlığında yapıldı. İl Özel İdare toplantı salonunda gerçekleştirilen oturumda 14 maddelik gündemin 3 maddesi üzerinde görüşüldü. Böylece son oturumla birlikte 10 madde üzerinde görüşme sağlanmış oldu. Oturumda açılış ve yoklama ardından AK Parti Grubu adına gündem dışı söz alan Boyabat İl Genel Meclisi Üyesi İbrahim Demircan, Mardin'in Mazıdağı ilçesine bağlı Bilge köyünde 44 kişinin öldüğü silahlı saldırıda hayatlarını kaybedenlere rahmet, geride kalanlarına baş sağlığı dilerken, saldırıyı da kınadı.


CHP Grubu adına gündem dışı söz alan Sinop İl Genel Meclisi Üyesi Abdullah Batur da Sinop'ta başıboş köpeklerin sürüler halinde gezdiğini belirterek, herhangi bir can kaybı ve yaralanma olmadan konunun acilen çözümlenmesi konusunda adım atılmasını istedi. Abdullah Batur, "Sinop köpekler tarafından işgal edilmiş durumda. Bu dönem malumunuz üzere hayvanların kızgınlık dönemi. Gerekli uyarı ve ikazlar Hayvanları Koruma Derneği tarafından yapıldı. Biz de konuyu araştırdık. Köpek barınağını ziyaret ettim. Çok içler acısı bir manzarayla karşılaştık. Oraya bırakılan köpekler bile diğer aç susuz köpekler tarafından parçalanıyor. Ciddi bir barınağa ihtiyaç var. Şu anki mevcut barınakta 200 köpek var. Yiyecekten veterinere büyük sıkıntı var. Hayvanlar için merkez ilçenin dışında Sinop, Gerze ve Erfelek belediyelerinin katılımı ile İl Çevre ve Orman Müdürlüğü'nün onay verebileceği, Milli Emlak'ın tahsiste bulunabileceği bir noktada güzel ve modern bir barınak yapılabilir. Köpek sorunu meclise getirilir mi demeyin. Yarın bir gün herhangi bir can kaybı hepimizi üzecektir" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 6 Mayıs 2009 Çarşamba 17:03:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?