5
Mayıs
2024
Pazar
SİNOP

Köpekler yararına kermes

Sinop'ta sahipsiz köpekler yararına kermes düzenlendi.


Sahipsiz Hayvanları Koruma ve Yaşatma derneği tarafından Hükümet Meydanı'ndaki bir işyerinde açılan ve üç gün sürecek olan kermesten elde edilecek gelir, Sinop'taki başıboş hayvanlar yararına kullanılacak.

Kermeste el sanatı ürünleri ve giyim çeşitleri satılıyor. Dernek Başkanı Günsel Diri, kermesten elde edilecek gelirle, Ada mevkisinde bulunan mevcut köpek barınağının yaşanılabilir hale getirilmesi yönünde çalışma yapacaklarını söyledi. Günsel Diri, "Şu anda mevcut barınak köpeklerin yaşayabileceği düzeyde değil. Koşullar çok kötü. Barınakta 100'ün üzerinde köpek var. Şu anda yeni barınak için belediye bir çalışma başlattı. Ancak bu kışa yetişmesi mümkün değil. Bizde şu anki mevcut barınağın en azından kış koşullarına uygun hale getirilmesi yönünde gayret sarf ediyoruz" diye konuştu.

İha
Yayın Tarihi : 14 Ağustos 2009 Cuma 19:59:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
EmRaH IP: 85.100.45.xxx Tarih : 15.08.2009 09:06:32

şu kedilere köpeklere verdiğiniz değeri insanlara verseniz nasıl olur sokaklarda o kadar işsiz aç insan varken toplanıp onlara yardım etmek gerekmiyor mu o barınaklar kışa yetişmese ne olur allah onları kış şartlarına uygun yaratmış başının  çaresine bakarlar ya insanlar ne yapsın kışın yakacak kömürü yok odunu yok karnı aç böyle insanlara kim sahip çıkacak dilenci gelip elini açtığında yüzüne kapıyı çarpıp yok diyen şahıslar evde besledikleri kedilerine köfte yediriyorlar bu nasıl iş bu hayvan sevgisinin birazını da insanlara gösterelim saygılar.