3
Mayıs
2024
Cuma
SİNOP

KÖYDES yatırımları 5 kat arttı

Sinop İl Genel Meclisi Başkanı Hüseyin Erol, Köylerin Alt Yapısını Destekleme Projesi (KÖYDES) ve İl Özel İdaresi çalışmalarında yüzde 5 olan yatırım programlarının son dönemde yüzde 25'lere çıkartıldığını söyledi.

Meclis Başkanı Hüseyin Erol, tarımdan sağlığa, milli eğitimden kültür turizme ve diğer projelere ilişkin meclis tarafından yürütülen son dönem çalışmaları değerlendirdi.

Hüseyin Erol, "Çalışmalarımız kapsamında İl Tarım Müdürlüğü'ne tohum, fidan ve fide desteklerini ön görerek, küçük meblağlarla göçü önleyici tedbir olmasının yanı sıra, genel idarenin maddi teşviklerini çiftçilerimize kat ve kat verilerek aile bütçelerine katkı ve üretime destek sağlandı.

Sağlıkta bina onarımı, makine teçhizat takviyesi ile il dışı sevkleri dünya standartlarına yükseltildi. Sosyal devletin gereği olan düşkün ve yetimlere her konuda yardımcı olmaya çalıştık. Milli eğitimde okullarımızın ihtiyaçlarını ve yeni okul ve spor salonlarını tamamladık ve öncelik durumuna göre programladık. İl Gençlik ve Spor Müdürlüğü'ne bütçe nispetinde destekler vererek Sporcu Kamp ve Eğitim Merkezi ile birçok saha, saha bakım onarımına imkan sağladık.

Yine tavsiyeleriniz üzere İl Emniyet Müdürlüğümüze, daha birçok ilde planlama aşamasında olan MOBESE sitemini ilimizin 2 ilçesinde tamamladık ve genel idare ödeneğine katkı vererek il merkezi ve diğer ilçelerimizde de tamamlamasına yardımcı olduk. Kültürel ve turizm çalışmaları kapsamında Boyabat Kalesi onarımına başlanması, Boyabat evlerinin turizme kazandırılması, Yakup Ağa Konağı'nın yeni çehresine kavuşması, İnaltı Mağrası'nın ışıklandırılması, Erfelek Şelaleri'nin yollarının yapılması çalışmaları gerçekleştirildi. bu kapsamda en son olarak da geçen günlerde Sinop Kalesi ve Tarihi Cezaevi'nin restresyon röleve çalışmaları başlatıldı" dedi.

KÖYDES Kapsamında önemli yatırımlara da imza atıldığını kaydeden Hüseyin Erol, "KÖYDES ve İl Özel İdaresi çalışmalarında köylü-devlet iş birliği ve tasarruflu çalışmalarla yüzde 5 olan yatırım programları yüzde 25'lere çıkartılmıştır" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 20 Aralık 2008 Cumartesi 18:53:29
Güncelleme :20 Aralık 2008 Cumartesi 19:12:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?