3
Mayıs
2024
Cuma
SİNOP

Köylerin enerji alt yapısı yenilenecek

Yeşilırmak EDAŞ Sinop İl Müdürü Murat Kılıç, 2008 yılı itibariyle Sinop ili genelinde büyük yatırımların yapılacağını belirterek, Sinop'ta köylerin enerji alt yapısının yenilenmesine ilişkin hazırlık çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.

Şu an itibariyle acil olan 100 köyün alt yapı yenilenmesi için gerekli çalışmalarının tamamlandığını belirten Murat Kılıç, "2008 yılı itibariyle Köylerin Alt Yapısını Destekleme Projesi (KÖYDES) kapsamında, enerji alt yapı destek projesi mümkün olursa, çok sayıda köyün alt yapı yenilemesinin yapılması mümkün olabilecek. Zira bir çok köyün enerji alt yapısının bir an önce yenilenmesi gerekiyor. Biz bu konuyla ilgili hazırlıklarımızı ve kontrol çalışmalarımızı yaptık.

Bu çalışmalar toplamda 24 milyon YTL gibi bir rakama tekabül ediyor. İlk olarak acil olan 100 köy için çalışmaya hazırız. Bu sayıyı arttırmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 3 Ocak 2008 Perşembe 15:08:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ALİ GÖR IP: 88.238.59.xxx Tarih : 5.01.2008 10:55:15

ben 10 senedir istanbulda yaşayan bir sinopluyum duyumlarıma göre köylerde kışın elektrikler kesilince günlerce gelmiyomuş bunun önüne gecilmesi lazım dogru bir karar alınmış ben 5 senedir özel bir kuruluşda elektrik alcak havayi hat işinde calışıyorum askerdede bu işi yaptım istanbulda yaşamaktan usandım murat beye sesleniyorum iş imkanı varsa gelmeye hazırım teşekkür ederim