3
Mayıs
2024
Cuma
SİNOP

Krizden karlı çıkmak mümkün!

Dünya Gazetesi Yazarı Dr. Rüştü Bozkurt, yaşanan ekonomik krizlerde ortaya çıkan fırsatları değerlendirmek suretiyle, tehlikeleri en düşük maliyetle atlatmanın ve krizden karlı çıkmanın mümkün olabileceğini söyledi.

Sinop Sanayici ve İşadamları Derneği (SİSAD) tarafından "Küresel Kriz ve Ülkemize Yansımaları" konulu konferans düzenlendi. Dünya Gazetesi Yazarı Dr. Rüştü Bozkurt'un konuşmacı olarak katıldığı konferansı, İl Sanayi ve Ticaret Müdürü Hayati Yaşar, AK Parti Sinop Merkez İlçe Başkanı Ahmet Ünal ile çok sayıda sanayici ve işadamı izledi. SİSAD Başkanı Sezgin Aydın'ın açılış konuşmasını yaptığı konferansta, Dr. Rüştü Bozkurt Sinoplu sanayici ve iş adamlarına krizle başa çıkmanın yol ve yöntemlerini anlattı.

Konuşmasında, krizden kaynaklanan tepkilerin yanında, krizlerde oluşan büyük fırsatlar olduğunu belirten Dr. Rüştü Bozkurt, fırsatlardan genel olarak yararlanmanın yöntemleri konusunda da ipucular verdi.

Bozkurt, "Krize zihinsel olarak hazırlanmak çok önemli. Yani panik yapmamak. Bir diğeri de zihinsel olarak krizde oluşan fırsatlara zihinsel olarak hazır olmak. Çünkü hazır değilseniz bu fırsatları yakalayamazsınız. Türkiye'de genellikle medya krizin olumsuz tarafları söyleniyor. Ama olumlu tarafları, yani madalyonun diğer tarafından kalan fırsat alanları söylenmiyor. Bende bunu ülke insanına anlatmaya çalışıyorum. Her bölge kendine has özellikleriyle krizden istifade etmenin yöntemlerini bilmelidir ve bu yöntemleri kullanmalıdır. Eğer bir kriz döneminde fırsatları değerlendirmek, tehlikeleri de en düşük maliyetle atlatmak istiyorsak; panik yapmadan; dingin düşünerek; tehlikeleri doğru tanımlama kadar, fırsatları öngörmeye de gerekli önemi vermeliyiz" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 8 Kasım 2008 Cumartesi 22:13:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?