3
Mayıs
2024
Cuma
SİNOP

Kuaförlere AB standartı

Kuaförler de AB’ye hazırlanıyor. AB öncesi özellikle gıda sektöründe ülke genelinde hijyene yönelik çeşitli adımlar atılırken, bazı kuaförler de konuya hassasiyet gösteriyor.

 Sinop’ta bir kuaför salonu, başlattığı "Temiz Havlu, Temiz Tarak" uygulaması kapsamında bir müşteri için kullanılan havlu yıkanmadan başka bir müşteri için kullanılmıyor. Tarak ve saç kesiminde kullanılan makaslar ise özel bir cihaz yardımı ile sterilize ediliyor.

Yaklaşık 20 yıldır "Kuaför Turan" adlı salonu işleten Turan Bülbül tarafından başlatılan uygulama, vatandaşlardan da destek görüyor. Uygulama ile tıraş olurken bulaşma riski olan bir çok hastalığın önüne geçtiklerine inandığını belirten Turan Bülbül, konunun küçümsenmeyecek derecede önemli olduğunu söyledi.

Bülbül, bu tür uygulamaların AB üyeliği için değil, insanların sağlığı için yapılması gerektiğini kaydederek, "Bir çok sektörde bu tür uygulamaların çoğaldığını görüyor ve mutlu oluyoruz. Bizim sektörümüzde kullanılan, yani insanların ortak olarak kullandığı malzemelerin hijyenik olması en az gıda sektöründeki besin maddelerinin hijyeni kadar önemli. Çünkü bazı hastalıklar bu tür ortak kullanılan malzemelerle bulaşabiliyor. Biz, bunun önemine binaen bu uygulamayı başlattık. Bir müşterimizde kullandığımız havluyu, başka bir müşteride kullanmıyor, salonumuza koyduğumuz çamaşır makinemizde yüksek dereceli ısıda yıkayarak bir nevi dezenfekte ediyoruz. Tıraşta kullandığımız makas, tarak ve tüm malzemelerimizi de özel cihazımızda sterilize ediyoruz" diye konuştu.

sinop
Yayın Tarihi : 8 Aralık 2004 Çarşamba 10:37:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
hasan özmen IP: 78.186.70.xxx Tarih : 22.04.2008 22:40:57

müşterilerinize sunduğunğz hizmet tek kelime ile harika yanlız steril cihazınızın resminide koyarsanız iyi olur diye düşünüyorum işlerinizde başarılar FATİH BERBER salonu