5
Mayıs
2024
Pazar
SİNOP

Kudret narı yaygınlaşacak

Uzun yıllardır, eski insanların şifa için kullandıkları kudret narı, günümüzde genç nesil tarafından pek tanınmıyor. Tarih boyunca insanların şifa için kullandıkları ve günümüzde pek tanınmayan 'kudret narı' adlı meyvenin yaygınlaştırılması ve üretilmesi için Sinop'ta başlatılan çalışmalar sürüyor.


Ziraatçılar Derneği Sinop Şube Başkanı İlyas Çolak, 'cennet meyvesi' olarak da bilinen kudret narı meyvesinin cinsel gücü arttırma özelliğinin yanında mide ülseri, bağırsak iltihabı, kabızlık ve gastrit için 40 gün süre ile tüketilmesi halinde pozitif netice alınabildiğini söyledi. Sinop'ta da kudret narının denetim üretimlerinin devam ettiğini ve başarılı sonuç aldıklarını belirten İlyas Çolak, kudret narının bir çok derde deva olduğunu kaydetti. Çolak, "Bitkilerle tedavide kullanımı çok az bilinen bir bitki kudret narı, halk arasında mide hastalıklarında tedavi edici olarak bilinmektedir. Kabakgillerden bir yıllık bir bitkidir. Anayurdu Hindistan olduğu söylenmektedir. Afrika'da, Asya'nın tropik bölgelerinde, Türkiye, İtalya gibi Akdeniz ülkelerinde de üretilmektedir" dedi.


"Mide ülseri, bağırsak iltihabı, kabızlık ve gastrit için 40 gün süre ile tüketilmesi gereken ve eylül ayında taze olarak çıkan kudret narı, olgunları balla karıştırılarak tüketilebiliyor.

İha
Yayın Tarihi : 28 Ağustos 2009 Cuma 11:16:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?