5
Mayıs
2024
Pazar
SİNOP

Kur'an-ı Güzel Okuma yarışması

Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Karadeniz Bölge Yarışması” Sinop'ta yapıldı. Yarışmaya Samsun'dan katılan Mustafa Altın, 93 puanla yarışmanın birincisi oldu.


Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından her yıl geleneksel olarak “Camiler ve Din Görevlileri Haftası” etkinlikleri kapsamında düzenlenen “Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Karadeniz Bölge Yarışması” Karadeniz sahilindeki tek, Kuzey Anadolu'da da en büyük Selçuklu Camisi olan 795 yıllık Sinop Alaaddin Camisi'nde yapıldı. Yarışmaya Amasya, Çorum, Giresun, Ordu, Rize, Samsun, Sinop, Tokat ve Trabzon illerinden 9 yarışmacı katıldı. Yarışma sırasında din görevlilerinden oluşan ilahi grubu izleyenlere duygusal anlar yaşattı.


Sinop İl Müftüsü Ahmet Faruk Kuluş, Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Öğretim Üyesi Yard. Doç. Dr. Remzi Ateşyürek, Diyanet İşleri Başkanlığı Kastamonu Eğitim Merkezi Öğretmenleri Mehmet Korkmaz ve Mehmet Ali Kurt ile Sinop İmam Hatip Lisesi Meslek Dersleri Öğretmeni Sabri Kuzu'nun jüri üyeliğini yaptığı yarışmayı Vali M. Hakan Güvençer, çok sayıda din görevlisi ile vatandaşlar izledi.

Oldukça çekişmeli geçen yarışmaya Samsun'dan katılan Mustafa Altın, 93 puanla birinci olurken, Sinoplu yarışmacı Abdülkerim Kasım Ağcakaya da 92 puanla yarışmayı ikinci tamamladı. Yarışmaya Giresun'dan katılan Baki Karabey ise 88 puanla üçüncülüğü elde etti. Yarışmada birinci olan Mustafa Altın'a ödülünü Vali M. Hakan Güvençer verdi. Diğer dereceye girenlere ise ödülleri jüri üyeleri tarafından yapıldı.

İha
Yayın Tarihi : 13 Haziran 2009 Cumartesi 15:43:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?