7
Mayıs
2024
Salı
SİNOP

Kur'an ziyafetinde faciadan dönüldü

Sinop’ta Milli Gençlik Vakfı ve Anadolu Gençlik Dergisi tarafından düzenlenen Kur’an ziyafetine olan yoğun ilgi, az kalsın izdihama yol açıyordu. Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirilen programı yaklaşık 6 bin kişi izlemek isteyince, kalabalığın bir kısmı dışarıda kaldı.

Dışarıda kalan vatandaşlar programı sinevizyondan izlerken, spor salonunu hınca hınç dolduran bir çok kişi de Kur’an ziyafetini ayakta izlemek zorunda kaldı.

İstiklal Marşı ile başlayan programda, Kur’an-ı Kerim okumada dünya birincileri olan İranlı Abdurrahman Saidiyan, Afganistanlı Kabir Muhammet Beşir, Güney Afrikalı Abdurrahman Sadien ve Türkiye birincisi Ankara Hacı Bayramı Veli Camii İmam Hatibi Abdulkadir Şehitoğlu, Kur’an-ı Kerim’den bazı sureler okudular. Dünyaca ünlü hafızların tilavetini, coşkulu kalabalık bir çok kez tekbirler ile kesti. Bir çok vatandaş da program sırasında göz yaşlarına hakim olamadı.

Bu arada, geceye telefonla katılmak isteyen Necmettin Erbakan, ses düzenini azizliğine uğradı. Erbakan’ın konuşması yarıda kesildi. Necmettin Erbakan’ın konuşması sırasında bazı gençler "Hemşehrimiz Efsane Başkanımız Hoş geldiniz" yazılı bir pankart açtı.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Şubat 2005 Cuma 13:47:03
Güncelleme :25 Şubat 2005 Cuma 13:59:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?