5
Mayıs
2024
Pazar
SİNOP

Kursiyerlerin sertifika heyecanı

FİDAN DİKİM KURSUNU BİTİREN 25 KURSİYER SERTİFİKA ALDI

Sinop'ta açılan fidan yetiştiriciliği kursunu bitiren 25 kursiyer törenle sertifikalarını aldı.

Merkeze bağlı Bektaşağa köyünde İŞKUR Müdürlüğü, İl Çevre Orman Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün ortaklaşa açmış olduğu fidan yetiştiriciliği kursu sona erdi. İŞKUR tarafından sürdürülen 'İşgücü Eğitimleri' kapsamında gerçekleştirilen kursun bitiminde, kursiyerler için tören düzenlendi.

Törene Vali M. Hakan Güvençer, İl İŞKUR Müdürü Mehmet Turan, Sinop Orman Bölge Müdürü Rahmi Demir, İl Çevre ve Orman Müdürü Emin Karaman, Vali Yardımcıları Nadi Kılıçarslan ve Mustafa Özkaynak ile Milli Eğitim Şube Müdürleri katıldı.

Törende 25 kursiyerin kurs bitirme belgelerini veren Vali M. Hakan Güvençer, Sinop İş Kurumu Müdürlüğü'nce sürdürülen 'aktif işgücü programları' kapsamında kuruma kayıtlı, herhangi bir mesleği ya da iş piyasasında geçerli bir mesleği olmayan işsizlerin işgücü piyasasının ihtiyaç duyduğu mesleklerde yetiştirilerek istihdam edilmelerini sağlamak amacıyla biz dizi çalışma yürütüldüğünü söyledi. Bu konuda önemli kaynaklar ayrıldığını da kaydeden Vali Güvençer, "İşgücü eğitimlerinde 837 bin 34.08-TL ve toplum yararına çalışma programlarında kullanılmak üzere de 450 bin 710 TL kaynak tahsis edildi. Kurslar için tahsis edilen ödeneğin 398 bin 223 TL'si, toplum yararına çalışma programları için tahsis edilen ödeneğinde 118 bin 831 TL'si kullanıldı ve ödemeler devam etmektedir" dedi.

İşgücü eğitimi kapsamında 2009 yılı içerisinde toplam 56 kurs açıldığını kaydeden Vali M. Hakan Güvençer, bu kurslara bin 4 kişi katıldığını hatırlattı. Güvençer, "Bu kurslardan 22 kurs sona ermiş, 335 kişi kursları başarı ile tamamlayıp kurs belgelerini almıştır. 34 adet kurs 669 kişi ile devam ediyor. Özel işyerlerinde istihdam garantili 9 adet kurs açılmış olup, bu kurslara 179 kişi katıldı. 2 kurs tamamlanarak kursu başarı ile bitiren 12 kişinin istihdamı sağlandı" diye konuştu.

FİDAN DİKİM KURSUNU BİTİREN 25 KURSİYER SERTİFİKA ALDI
İHA
Yayın Tarihi : 11 Aralık 2009 Cuma 12:20:03
Güncelleme :11 Aralık 2009 Cuma 14:43:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?