3
Mayıs
2024
Cuma
SİNOP

Kursiyerlerin ürünleri görücüye çıktı

KURSİYERLERİN ÜRÜNLERİ GÖRÜCÜYE ÇIKTI

Sinop Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu kursiyerleri tarafından yıl boyunca yapılan el sanatı ürünler düzenlenen yıl sonu sergisinde görücüye çıktı.

Kemalettin Sami Paşa Spor Salonu'nda gerçekleştirilen açılış törenine Sinop Valisi Ahmet Cengiz, Milli Eğitim Bakanlığı Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürü Mehmet Can, Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Sadettin Sabaz, Belediye Başkanı Baki Ergül, İl Milli Eğitim Müdürü İlyas Gülünay, Halk Eğitim ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Ayşe Keskin ile çok sayıda vatandaş ve kursiyerler katıldı.

Açılışta konuşan Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Sadettin Sabaz, mesleki ve yaygın eğitim faaliyetlerinin önemine değindi. Sabaz, "Genç ve kalabalık bir nüfusumuz var. İşsizliğin en büyük reçetesi iyi bir mesleki eğitimdir. İyi bir mesleki eğitimde her insana hitap eden yaygın eğitim faaliyetleriyle mümkündür. Özellikle bütün dünyada son zamanlarda gelişen hayat boyu öğrenme stratejisiyle, yaşlı, genç, her yaştan insana hitap edecek bu tür kurslara bütün vatandaşlarımızın ilgi göstermesi ve katılması bakanlık olarak en büyük isteğimiz ve arzumuzdur" dedi.

Törende konuşan Sinop Valisi Dr. Ahmet Cengiz'de, halk eğitim kurslarının önemli bir görevi icra ettiğini söyledi. Açılan kurlarının sadece eğitim fırsatı değil, aynı zamanda geçmişten geleceğe birer kültür köprüsü olduğunu kaydeden Vali Cengiz, "Bu güzelliklere bir halka daha eklemenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bu ürünler aylar süren bir emeğin ürünü. Bu anlamda kursiyerlerimize, öğretmen ve idarecilerine teşekkür borçluyuz. Türkiye Cumhuriyeti en büyük payı eğitime ayırıyor. 80 yılı aşkın süredir Türkiye Cumhuriyeti'nde halkımızın, çocuklarımızın yaş farkı gözetilmeksizin yedine yetmişe insanımızın eğitilmesi konusunda çok önemli gayret ve seferberlikler var. Avrupa ülkeleriyle yarışır hale geldik. Biz bunu da yeterli görmüyoruz. Biz kadınıyla erkeğiyle insanlarımızın, ülkemizin geleceğinin eğitime bağlı olduğuna inanıyoruz" diye konuştu.

Yapılan konuşmalar ardından Sinop yöresi el nakışları yarışması ve okuma-yazma kurslarında dereceye giren kursiyerlere ödülleri verildi.

KURSİYERLERİN ÜRÜNLERİ GÖRÜCÜYE ÇIKTI
İHA
Yayın Tarihi : 25 Haziran 2011 Cumartesi 10:11:04
Güncelleme :25 Haziran 2011 Cumartesi 16:49:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?