3
Mayıs
2024
Cuma
SİNOP

Kurtlardan kaçtı köye sığındı

Sinop'un Boyabat ilçesinde kurtların kovaladığı elik, muhtarın evine sığınarak kurtuldu.

İlçeye bağla Çatpınar köyünde gece saatlerinde kurtlar tarafından kovalanan ve çeşitli yerlerinden yaralanan ve halk arasında karaca olarak da bilinen elik, son anda önüne çıkan köy muhtarı Mehmet Ali Çoygar'ın evine sığındı. Dışarıdaki seslerden uyanan ve karşısında yaralı eliği gören Muhtar Mehmet Ali Çoygar, eliği evine aldı.

Eliğin gerekli tedavisini yaptırdıklarını belirten Mehmet Ali Çoygar, "Gece yarısı büyük bir gürültüyle uyandık. Gürültü bizim kuruluk olarak kullandığımız yerin üzerindeki saç kaplamalardan geliyordu. Doğrusu önce ne olduğunu anlayamadık ve korktuk. Sonra hemen dışarı çıktık ve bu eliği bulduk. Çok korkmuştu ama bizden kaçmadı. Onu kucaklayıp bizim boş olan kümese koyduk. Ertesi gün baktığımızda gözünden yaralı olduğunu ve ağzından burnundan kan geldiğini gördük. Bunun üzerine veteriner hekim çağırdık ve Orman İşletme Müdürlüğü'ne de haber verdik" dedi.

Yaralı eliği muayene eden veteriner hekim Ahmet Küçükbaş ise, "Hayvanın vücudu değişik yerlerinden yaralanmış. Kurttan panik halinde kaçarken başını bir yerlere vurmuş. Sol gözünün altındaki yara ve ağzından ve burnundan gelen kanın nedeni de başını çarpmasından ileri gelmiştir. Ayrıca sırtında ve kalçasında da yaralar var. Bu yaraları kendisini kovalayan hayvan açmış olabilir. Hayvan kurttan kaçarken büyük bir korku geçirmiş ve canını ancak buraya atabilmiş. Çok korkmasa insanlara yaklaşmazdı. Sonra şok geçirmese kolaylıkla yakalanıp bir kümese konamazdı. Yaralarının iltihaplanmaması antibiyotik yaptık. İç ve dış parazitlerine karşı da ilaç uyguladık. Kendisini toparlaması için tonik ilaçlar tatbik ettik. Birkaç gün içinde kendini toparlayacağını umuyorum. Şu anda hayati bir tehlikesi yok" diye konuştu.

Yaralı eliğin bir kaç gün içerisinde doğaya tekrar salınacağı bildirildi.

iha
Yayın Tarihi : 13 Ağustos 2008 Çarşamba 18:21:37
Güncelleme :13 Ağustos 2008 Çarşamba 18:25:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?