5
Mayıs
2024
Pazar
SİNOP

Kutlamalar spor salonunda yapıldı

Sinop'ta 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları, hava muhalefeti nedeniyle spor salonunda yapıldı.


23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri Valilik Meydanı'nda Atatürk Anıtı'na çelenk sunma töreniyle başladı. Törene tüm okullar flamaları ile katıldı. Sinop Valisi M. Hakan Güvençer, AK Parti Sinop Milletvekili Kadir Tıngıroğlu, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Mustafa Akış, Belediye Başkanı Baki Ergül, Sinop Üniversitesi (SÜ) Rektörü Prof. Dr. Şevket Büyükhatipoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Sadettin Arslan, Ağır Ceza Reisi Berkün Köksal'in yanı sıra bürokratlar, sivil toplum kuruluşları ve siyasi partilerin temsilcileri de törende hazır bulundu.


Törenin ardından stadyumda devam etmesi planlanan program, hava muhalefeti nedeniyle Kemalettin Sami Paşa Spor Salonu'na alındı. Günün anlam ve önemini belirten şiir ve kompozisyonların okunduğu törende, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı konulu resim, şiir ve kompozisyon dallarında düzenlenen yarışmalarda dereceye girenlere protokol tarafından ödülleri verildi. İlk ödülü Vali Güvençer verdi.


Törende konuşan Sinop İl Milli Eğitim Müdürü Osman Akova, toplumda en yüksek hürriyetin, eşitliğin ve adaletin korunmasının, milli egemenliğin kurulmuş bulunmasına bağlı olduğunu söyledi. Tören halkoyunları ve jimnastik gösterileriyle son buldu.


Bu arada il merkezinde olduğu gibi birçok köyde de, hava muhalefeti nedeniyle kutlamalar okulların içinde yapıldı. Ordu köyündeki TOKİ Şehit Jandarma Komando Er Fatih Erer İlköğretim Okulu öğrencilerinin salonları olmadığı için okul koridorunda gerçekleştirdiği tören renkli görüntülere sahne oldu. Tören bitiminde öğrenciler öğretmenleri tarafından çalınan kolbastı eşliğinde eğlendi.

iha
Yayın Tarihi : 23 Nisan 2009 Perşembe 15:43:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?