5
Mayıs
2024
Pazar
SİNOP

Kutlu Doğum konferansı

Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında Sinop'a gelen İlahiyatçı Yazar M. Emin Yıldırım, Hz. Muhammed'in insanlara karşı gösterdiği sevginin öğrenilmesi gerektiğini söyledi.
 

Anadolu Gençlik Dergisi Sinop Şubesi tarafından organize edilen ve Halk Eğitim Merkezi'nde düzenlenen 'Peygamber Efendimizi Anmak ve Anlamak' konulu konferans; saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Kur'an-ı Kerim tilaveti ve şiir dinletisi ile devam etti. Anadolu Gençlik Dergisi Sinop Şubesi Başkanı Kayıhan Özkaptan'ın yapmış olduğu açılış konuşması ardından kürsüye gelen İlahiyatçı Yazar M. Emin Yıldırım, peygamber sevgisinin önemini anlattı.

Hz. Muhammed'in sevmenin önemi ve güzellikleriyle ilgili bilgiler veren Yıldırım, son Peygamber Hz. Muhammed'in hayatı, kişiliği ve güzel ahlakı hakkında katılımcılara aydınlatıcı bilgiler verdi. Hz. Muhammed'in güzel ahlakından örnekler veren M. Emin Yıldırım, Sahabe-i Kiram ile son Peygamber Hz. Muhammed arasında geçen, gerçek ve örnek sevgi kavramını anlatan olayları dinleyenlerle paylaştı.


Programı İl Genel Meclis Başkanı Mustafa Demirel, AK Parti Sinop İl Başkanı Yakup Üçüncüoğlu, Saadet Partisi İl Başkanı Cavit Üçüncüoğlu, bazı kurum ve kuruluşlar ile sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve çok sayıda vatandaş izledi.
 

İha
Yayın Tarihi : 16 Nisan 2009 Perşembe 14:43:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?