5
Mayıs
2024
Pazar
SİNOP

Kütüphanelerde 13 milyon kitap var

Sinop İl Kültür ve Turizm Müdürü Hikmet Tosun, Türkiye genelindeki 11 bin 54 kütüphanede toplam kitap sayısının 13 milyon olduğunu belirterek, internet kütüphaneciliğinde de ülkenin önemli adımlar attığını söyledi.


45. Kütüphaneler Haftası etkinlikleri kapsamında açıklama yapan Sinop İl Kültür ve Turizm Müdürü Hikmet Tosun, ülke ve il genelindeki kütüphanecilik faaliyetlerini değerlendirdi. Tosun, "İlimiz kültür ve kültürel değerleri bakımından zengin bir il kütüphane ve kütüphanecilik faaliyetleri cumhuriyetimizin ilk yıllarında Dr. Rıza Nur beyefendinin kitaplarını ve malikanesini kütüphaneye bağışlamasıyla başlar. Tüm ilçelerimizde kütüphanelerimiz olduğu gibi köylerimizdeki okuyucularımıza gezici kütüphane aracımızla hizmet vermekteyiz. Kütüphaneler bir milletin hafızasıdır. Gelecek kuşaklara kültür envanterlerinin ulaştırıldığı, yaşatıldığı en önemli hazinelerdir. Bir kitap insana yeni bir dünya sunar. İnsanın en yakın dostu olan kütüphanelerimizden halkımızın en fazla yararlandırılmasının gayreti içerisindeyiz. Zor şartlar altında gayret gösteren çalışma arkadaşlarımı kutluyorum.

Dünyamızda baş döndürücü gelişmeler yaşanmaktadır. Değişen dünya ile kütüphaneler de değişiyor. Biz Sinop olarak internet kütüphaneciliği ile 33 bilgisayarla hizmet vermekteyiz. 21. yüzyıl sanayi toplumu yerine bilgi toplumu olmayı gerektiriyor. Ülkemizde toplam kütüphane sayısı 11 bin 54, gezici kütüphane aracı 53'tür. Bu kütüphanelere 2.3 personel düşüyor. Ülkemizdeki kütüphanelerde toplam kitap sayısı ise 13 milyondur” dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 2 Nisan 2009 Perşembe 19:57:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?