3
Mayıs
2024
Cuma
SİNOP

Mahkumlardan keman konseri

Sinop'ta keman kursuna katılan mahkumlar ilk konserlerini verdi.


Tutuklu ve hükümlülerin rehabilite edilerek tekrar topluma kazandırılmaları, sosyal ve kültürel yönden geliştirilmelerini sağlamak amacıyla Sinop E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu tarafından Mayıs ayında açılan keman kursu kapsamında konser verildi.

Kursun ilk konseri niteliğinde olan programda renkli görüntüler yaşandı. Cezaevinin çok amaçlı salonunda düzenlenen programda mahkumlar birçok şarkıyı enstrümantal olarak seslendirdi.


Konseri izleyen Sinop Cumhuriyet Başsavcısı Sadettin Arslan, hükümlü ve tutukluların istekleri doğrultusunda ilk defa keman kursu açtıklarını söyledi.
Ceza İnfaz Kurumu Eğitim Birimi tarafından düzenlenen programın sonunda Açık Öğretim Lisesi'ni bitiren bir hükümlüye diploması, yetişkinler 2. kademe okuma-yazma, bilgisayar operatörlüğü ve turizme yönelik yabancı dil kurslarını bitiren 38 hükümlü ve tutukluya da sertifikaları verildi.

İha
Yayın Tarihi : 17 Eylül 2008 Çarşamba 16:02:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
rabia güner IP: 78.165.236.xxx Tarih : 23.09.2008 12:37:46

merhaba ben antaliya manavgat ilce sinden yazıyorum.yazma sebebim ceza evinde bulunan eşim cok sevindim ve cok de mutlu oldum eşim kursa gitiğin icin ama mağlesef ki göremedim haberinizde.inşallah öyle faydalı kursları devam yeder de ordan ciktığın zaman daha doğru şeyler yapmasına yardım yeder.saygılarımla rabia güner.