2
Mayıs
2024
Perşembe
SİNOP

Memur-Sen'den büyük buluşma

MEMUR-SEN'DEN SİNOP'TA BÜYÜK BULUŞMA

Sinop'ta, Memur Sendikaları Konfederasyonu'na (Memur-Sen) bağlı sendikaların üyeleri, konfederasyonun '500 bin üye' hedefiyle ilgili başlattığı kampanya kapsamında bir araya geldi.

Sinop Öğretmenevi'nde gerçekleştirilen programa, Diyanet-Sen Genel Teşkilatlandırma Sekreteri Mehmet Ali Güldemir, Eğitim-Bir-Sen Genel Basın Yayın Sekreteri Ali Yalçın, TOÇ-Bir-Sen Genel Teşkilat Sekreteri Sabri Kızılkaya, Memur-Sen Sinop İl Temsilcisi Ramazan Açıkgöz ile bağlı sendikaların başkan ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Programda konuşan Diyanet-Sen Genel Teşkilatlandırma Sekreteri Mehmet Ali Güldemir, Memur-Sen Konfederasyonu'nca başlatılan 'soylu mücadeleye davet vakti' kampanyası kapsamında tüm Türkiye'yi gezdiklerini söyledi. Bir ülkenin demokratik gelişmişliğinin sivil toplum örgütlerinin çokluğu ve aksiyonuna bakarak karar verildiğini dile getiren Güldemir, sendika ve sivil toplum örgütlerinin 5. güçken günümüzde üçüncü güç haline geldiğini anlattı.

Cumhuriyet'in ilk yıllarında memurların daha iyi koşullarda çalıştıklarını kaydeden Mehmet Ali Güldemir, şöyle konuştu: "Cumhuriyetin ilk yıllarında kamu personeli, yani memurlar bulunduğu beldenin elit insanlarıydı. Parmakla gösterilirlerdi ve hayat standartları çok yüksekti. Ta ki 1960'lı yıllara kadar. Ondan sonra kamu personeli yani memurlar, her geçen gün hem ekonomik ve hem sosyal olarak irtifa kaybetti. Buna paralel olarak işçiler de hem ekonomik hem de sosyal olarak her alanda genişlemeye

başladılar."

Kamu personelinin işte burada sendikalaşmanın gerekliliğini fark ettiğini anlatan Güldemir, şunları söyledi: "1990'lı yılların başında sendikalaşmaya başladı. İşte bu sendikalaşmaya başlama noktasında farklı toplum kesimlerinden, farklı dünya görüşüne sahip insanlar bir araya geldi. Bunlar üç büyük konfederasyon çatısı altında toplandılar. Bunlardan biri Kamu-Sen, diğeri KESK ve bir diğeri de Memur-Sen. Biz onları şöyle ifade ediyoruz. Sağımızdakiler ve solumuzdakiler. Öyleyse biz merkeze oturuyoruz.

Sadece merkezde oturuyor olmamız bile Memur-Sen'de olmamızın ne denli önemli olduğunun bir göstergesidir. Çünkü biz bu toplumun yerlileri ve özüyüz. Biz bu toplumun asli unsurlarını temsil ediyoruz."

Hedeflerinin 500 bin üye sayısına ulaşmak olduğunu dile getiren Diyanet-Sen Genel Teşkilatlandırma Sekreteri Mehmet Ali Güldemir, sözlerini şöyle sürdürdü: "Demokrasi de nicelikte önemli. Gücümüz üye sayımızla doğru orantılı. Bu zamana kadar muhataplarımız bizi üye sayımız kadar muhatap alıyordu. Geçen günlerde üye sayımızı en az 500 bine çıkarmak üzere büyük Türkiye Buluşması'nı gerçekleştirdik. Şimdi, 'soylu mücadeleye davet vakti' adı altında tüm Türkiye'yi geziyoruz."

MEMUR-SEN'DEN SİNOP'TA BÜYÜK BULUŞMA
İHA
Yayın Tarihi : 28 Mart 2011 Pazartesi 13:41:03
Güncelleme :4 Nisan 2011 Pazartesi 17:31:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?