3
Mayıs
2024
Cuma
SİNOP

METEM'den örnek proje

Sinop'un Durağan ilçesinde METEM öğrencileri, köy okullarının elektrik tesisatını yeniliyor.

Durağan Atatürk Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi (METEM) Elektrik Bölümü öğrencileri tarafından başlatılan "Karanlık Okulumuz Kalmasın Projesi” kapsamında, öğrenciler köy okullarının elektrik tesisatlarının bakım ve onarım çalışması yapılıyor.

Proje kapsamında öğrenciler, ilçeye bağlı Kılçaslan, Emirtolu, Bostanderesi, Emirtolu, Akçaalan köylerindeki ilköğretim okulları ile Tekir Yatılı Bölge İlköğretim Okulu'nu (YİBO) ziyaret ederek okullardaki eksiklikleri tespit etti.

Çalışma hakkında bilgi veren Durağan Atatürk METEM Müdürü Hasan Yigin, proje kapsamında köy okullarının elektrik ve metal aksamı ile bilgisayar bakım ve onarımlarının da proje dahilinde olduğunu söyledi.

Yigin, "Yeterli malzeme ve makine olmamasından dolayı öncelikle elektrik tesisat bakım ve onarımlarını yapabiliyoruz. Hayırsever vatandaşlarımızın bu tür işlerde kullanılabilecek türdeki, örneğin kaynak makineleri gibi, seyyar makineler konusunda okulumuza yapacakları yardımlar köy okullarımıza hizmet olarak geri dönecektir" dedi.

.
Yayın Tarihi : 21 Haziran 2008 Cumartesi 11:58:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?