5
Mayıs
2024
Pazar
SİNOP

MOBESE artık faaliyette

SİNOP'TA MOBESE SİSTEMİ FAALİYETE GEÇTİ

Sinop'ta test çalışmaları tamamlanan Mobil Elektronik Sistem Entegrasyonu (MOBESE) sisteminin açılışı Vali M. Hakan Güvençer tarafından yapıldı.

Bir süredir sürdürülen çalışmalar sonucunda Sinop'ta MOBESE sistemi resmen faaliyete geçti. Şehrin muhtelif yerleri ile giriş ve çıkışlara toplam 17 noktada; 5 hareketli, 16 sabit ve 3 kameralı plaka tanıma sistemi olmak üzere toplam 24 adet kamera yerleştirildi. Kısa adı MOBESE olan, "Mobil Elektronik Sistemleri Entegrasyonu" sistemi ile Sinop il merkezinde adeta kuş uçurtulmayacak.

Sinop'taki MOBESE sisteminin açılış töreni İl Emniyet Müdürlüğü Konferans Salonu'nda yapılan brifingle başladı. Açılış törenine Vali M. hakan Güvençer, İl Garnizon ve Jandarma Alay Komutanı Kıd. Alb. Mustafa Akış, İl Emniyet Müdürü İbrahim Demirci, Belediye Başkanı Baki Ergül, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Hasan Murat Berksoy, CHP Sinop İl Başkanı Mustafa Acun, İl Genel Meclisi Başkanı Mustafa Demirel, vali yardımcıları, il genel meclisi üyeleri, ilçe emniyet amirleri, emniyet şube müdürleri, MOBESE kontrol uzmanları ve emniyet mensupları katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından İl Emniyet Müdürlüğü İşlem Şube Müdür Vekili Emniyet Amiri Ömer Mazlum tarafından sinevizyon eşliğinde kurulan MOBESE sistemi tüm detaylarıyla anlatıldı. Ömer Mazlum, sistemin Telekom fiber kablo alt yapısını kullanarak tesis edildiğini söyledi. MOBESE sisteminin 800 bin TL'lik bir kaynak ile kurulduğunu kaydeden Mazlum, sistemin altyapısına aylık hat kira bedelinin ise 8 bin 51.50 TL olduğunu belirtti.

MOBESE sistemi teşkilatımız tarafından yaklaşık 1 aydır kullanıldığını belirten Sinop İl Emniyet Müdürü İbrahim Demirci, bir aylık süreçte sistemin meyvelerini verdiğini söyledi. Demirci, "Bu süre içerisinde çalıntı, trafik yönünden ve hırsızlık suçlarından aranan toplam 68 araç bu sistem sayesinde yakalanmış ve işlemleri yapılmıştır. Yine bu süre içerisinde çeşitli suçlara karışan kişi ve araçlar tespit edilmiş, görüntüler soruşturma evraklarına eklenerek adli makamlara sunulmuştur" dedi.

Vali M. Hakan Güvençer de sistemin Sinop'a hayırlı olmasını dileyerek, sistemin kurulmasında emeği geçenlere teşekkür etti. Güvençer, asayiş ve trafik hizmetleri için çok önemli olduğuna dikkat çekti. Vali Güvençer, İl Genel Meclisi'nin katkılarından dolayı Meclis Başkanı Mustafa Demirel'e plaket verdi. Daha sonra Vali Güvençer ve protokol üyelerince Kent Güvenlik Yönetim Sistemi'nin açılış kurdelesi kesildi. Protokol üyeleri hep birlikte MOBESE Merkezi gezildi.

(SÖ-SA-

FOTOĞRAF:

SİNOP'TA MOBESE SİSTEMİ FAALİYETE GEÇTİ
SİNOP'TA MOBESE SİSTEMİ FAALİYETE GEÇTİ
SİNOP'TA MOBESE SİSTEMİ FAALİYETE GEÇTİ
İHA
Yayın Tarihi : 15 Ekim 2009 Perşembe 12:36:05
Güncelleme :15 Ekim 2009 Perşembe 12:40:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?