5
Mayıs
2024
Pazar
SİNOP

Mühendisten parmak ısırtacak heykeller

Sinoplu Makine Mühendisi Ali Gündoğdu, 3 yıl önce aldığı eğitimle başladığı seramik heykel sanatında ortaya çıkarttığı eserlerle göz dolduruyor.


Seramik sanatçısı Gündoğdu, son olarak hayranı olduğu Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'nin büstünü yaptı. Bir gazeteden bulduğu Yılmaz Büyükerşen'in fotoğrafından ilham alan sanatçı, fotoğrafın bire bir benzerini seramik çamuruyla büste dönüştürdü. Makine Mühendisi Gündoğdu, şimdiki ön plana çıkan mesleğiyle artistik seramik sanatçısı Ali Gündoğdu, bir ay süren çalışma sonrası ortaya çıkarttığı eserini önümüzdeki günlerde Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'e hediye etmeye hazırlanıyor.


2 yıldır kurduğu atölyede bir çok ünlü simanın heykelini yaptığı belirten Ali Gündoğdu, heykeltıraşlığın artık hayatının önemli bir parçası olduğunu söyledi. Ayrıca bir heykeltıraş olan Yılmaz Büyükerşen'i örnek aldığını belirten Gündoğdu, "3 yıl önce Sinop Halk Eğitim Merkezi'nde açılan seramik kursuna katıldım. 2 yıl aralıksız olarak her gün 4 saatimi ayırdım. Hacettepe Üniversitesi mezunu çok değerli bir hocam vardı. Sağ olsun ondan çok şeyler öğrendim. Bu süreçten sonra 1 yıl da Halk Eğitim
Merkezi'nde seramik hocalığı yaptım. Daha sonra kendi atölyemi açtım. 2 yıldır bu atölyede çalışmalarımı gerçekleştiriyorum. Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen hocamın büstünü özellikle yapmak istedim. Büyükerşen, benim son 10-15 yıldır benim idolüm oldu. Hep kendisi gibi olmak istedim. Kendisi de ayrıca heykeltıraştır. Kendisi de sanata ve bilime çok düşkün bir insandır. Bildiğiniz gibi profesördür. O anlamda bir kariyer yapamadım ama, Büyükerşen hocam gibi bir sanatçı olmaya gayret ettim. Şu anda sertifikalı ve kayıtlı bir heykeltıraş olarak çalışıyorum. Kısmet olursa önümüzdeki günlerde Eskişehir'e gidip kendi ellerimle yaptığım büstünü kendisine hediye etmek istiyorum. Gittiğimde kendisinden Eskişehir ile Sinop'un en azından kültürel ve sanatsal anlamda kardeş kent olmasını isteyeceğim" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 12 Şubat 2009 Perşembe 11:56:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?