3
Mayıs
2024
Cuma
SİNOP

Müze Kart uygulaması başlıyor

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Türk vatandaşlarının müze ve ören yerlerine ilgisini artırmak amacıyla Sinop'ta da Müze Kart uygulamasına geçileceği bildirildi.

Konuyla ilgili Sinop Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, uygulamanın 18 Haziran 2008 tarihinde ülke genelinde başlanacağı belirtilerek, Müze Kart edinenlerin, bakanlığa bağlı müze ve ören yerlerini istedikleri zaman, istedikleri sıklıkta ziyaret edebilecekleri belirtildi.

Bir yıl süre ile geçerli olacak Müze Kart’ın, müze giriş ve gişelerinde, hava alanlarında, ve web sitesi aracılığıyla İl Kültür ve Turizm Müdürlüklerinde satışa sunulacağı bildirilen açıklamada, böylece Müze Kart edinen vatandaşların, bakanlığa bağlı müze ve ören yerlerini istedikleri zaman, istedikleri sıklıkta ziyaret etme olanağı bulacakları ifade edildi. Yazılı açıklamada, "Uygulamayla Türk vatandaşlarının müze ve ören yerlerini ziyaretini artırmak, müzeleri sosyal ve kültürel etkinlik alternatiflerinden biri olarak konumlandırmak, tarih ve arkeoloji bilincini yükseltmek, müzeleri ulaşabilir kılmak, müze ve ören yeri ziyaretleri verilerini sağlıklı olarak değerlendirmek amaçlanmıştır" denildi.

.
Yayın Tarihi : 14 Haziran 2008 Cumartesi 18:41:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Mehmet KOCAMAN IP: 212.252.208.xxx Tarih : 24.06.2008 08:32:02

Bu çok geç kalınmış uygulamanın başlaması gerçekten çok iyi olacak. Teşekkürler