3
Mayıs
2024
Cuma
SİNOP

MYO'da iş piyasası konferansı

Sinop Üniversitesi (SÜ) Ayancık Meslek Yüksekokulu'nda öğrenim gören 120 öğrencinin periyodik aralıklarla iş piyasası hakkında bilgilendirilmesi amacıyla başlatılan konferanslar serisinin ilki yüksekokulun çok amaçlı salonunda yapıldı.

Ayancık Meslek Yüksekokulu ile Türkiye İş Kurumu (İş-Kur) Sinop İl Müdürlüğü organizesinde gerçekleştirilen konferansa konuşmacı olarak katılan iş piyasası uzmanları Ayten Bafralı, Sabriye Erbil ve Hasan Kaçar tarafından, İş Kurumu faaliyetleri ve iş piyasası hakkında, iş piyasasının gelecekteki ara elemanları olan meslek yüksekokulu öğrencilerine detaylı bilgiler verildi.

Konferansta iş piyasasına katılacak geleceğin teknikerlerine nasıl ve ne şekilde İş Kurumu olanaklarından faydalanabileceklerinin yanı sıra, iş başvurusu yaparken dikkat edilmesi gereken hususlar da ayrıntılı olarak anlatıldı.

Sinop İş-kur İl Müdürü Ahmet Ustabaş'a katkılarından dolayı teşekkür eden Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Ahmet Özer, 120 olan toplam öğrenci sayısının arttırılmasına yönelik yürütülen çalışmalara ek olarak, mevcut öğrencilerin de iş piyasası hakkında tam donanımlı ve piyasaya hazır hale getirilmeleri için çalıştıklarını kaydetti.

iha
Yayın Tarihi : 27 Şubat 2008 Çarşamba 09:34:59
Güncelleme :27 Şubat 2008 Çarşamba 09:46:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?