7
Mayıs
2024
Salı
SİNOP

Ne olacak bu tarımın hali ?

Sinop tarımı, Ankara Üniversitesi (AÜ) Ziraat Fakültesi öğretim üyeleri tarafından masaya yatırılıyor.

Fakülteden 9 profesör doktorun katılımıyla Sinop Valiliği’nde gerçekleştirilen ve 2 gün boyunca devam edecek olan toplantıyı, Vali Zeki Şanal, Belediye Başkanı Zeki Yılmazer, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Sinop Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muammer Erdem, Tarım İl Müdürü Sıddık İpek, tarım ilçe müdürleri, bazı sivil toplum örgütleri temsilcileri izliyor.

Toplantıda, tarımsal gelişim açısından yapılabilecek çalışmalar ile tarımsal projelerde AB fonlarından yararlanabilme konularında fikir alışverişi yapılıyor.

Toplantıya başkanlık yapan AÜ Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Nilgün Halloran, Orta Karadeniz Kalkınma Birliği (OKAB) kapsamında yer alan Kastamonu ve Çankırı illerinde de ziyaretlerde bulunduklarını, bütün amaçlarının OKAB’a dahil olan illerde tarımsal bakımdan yapılabilecek çalışmalara katkıda bulunmak olduğunu söyledi.

Prof. Dr. Halloran, "Tarımsal anlamda, tarım adına ne yapabiliriz, bilimsel anlamda beklentileri nelerdir? Bunları ortaya koymak ve bu beklentiler karşısında neler yapabileceğimizi belirlemek istedik. Bundan önce açıkçası Sinop’a da bu konuda katkıda bulunmayı planlıyorduk. Talebin Sinop’tan gelmiş olması bizi ayrıca sevindirdi. Farklı bölümlerden hocalarımızla geldik. Mümkün olduğu kadar tarımsal manada katkıyı arttırabilmek istiyoruz. AB fonlarından ne şekilde yararlanabileceğimiz konusunda fikir alışverişi yapacağız" diye konuştu.

Toplantıya, Prof. Dr. Nilgün Halloran ile birlikte Prof. Dr. Celal Er, Prof. Dr. Hayran Çelem, Prof. Dr. Mehmet Ertuğrul, Prof. Dr. Emel Sezgin, Prof. Dr. Oktay Gürkan, Prof. Dr. Sevinç Arcak, Prof. Dr. Hasan Hüseyin Atar ile Pof. Dr. Gülcan Eraktan katılıyor.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Nisan 2005 Cuma 16:57:58
Güncelleme :2 Nisan 2005 Cumartesi 19:48:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?