3
Mayıs
2024
Cuma
SİNOP

Nerede bu 5 yıldızlı otel gibi YİBO'lar?

Sinop İl Genel Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekili ve Durağan İl Genel Meclis Üyesi Mustafa Yurtseven, Durağan ilçesinde yurt binası eksikliği nedeniyle yüzlerce öğrencinin liseye devam edemediğini ve ilçede eğitim düzeyinin her geçen gün düştüğünü söyledi.

Eğitim noktasında ilçenin adeta kendi kaderiyle baş başa bırakıldığını düşünür olduklarını kaydeden Mustafa Yurtseven, "Durağan, eğitim seviyesi konusunda oldukça yetersiz. Gerek okul ve derslik bazında gerekse öğretmen açığı konusunda büyük problemlerimiz var. En önemlisi alt yapı noktasında öğrenci yurdumuz yok. Örneğin ortaöğretimde her yıl 300 veya 500 öğrenci mezun ediyorsak, yurt olmadığından liseye devam eden öğrenci sayımız otomatikmen 35-40'a düşüyor. Bu bizim için derin bir acı ve ıstırap konusu. Öğrencilerimiz, yurt binası olmadığından ve barınma sorunu yaşadıklarından eğitimlerine devam edemiyor. Bazı öğrencilerimiz ise farklı il ya da ilçelere gitmek zorunda kalıyor. Bu da Durağan'daki eğitim ve başarı seviyesinin düşmesine neden oluyor. Durağan'daki düşen başarı oranı Sinop genelindeki başarı oranını en az yüzde 20 seviyesinde etkiliyor. Onun için Sinop'taki tüm idareci ve yetkililerimiz bu eksikliğe ve yanlışlığa dur demeli ve çok acil şekilde konuya el koymalıdır. Eğer Sinop'ta eğitim seviyesi yükselecekse, Durağan'daki eksikliğin ve yanlış giden bu durumun bir an önce giderilmesi gerekiyor" dedi.

YİBO'ların 5 yıldızlı otel seviyesinde olduğuna dair çıkan haberleri de eleştiren Mustafa Yurtseven, "Daha önce yapılan beyanatlarda, YİBO'ların 5 yıldızlı otel niteliğinde olduğu söyleniyor. Ama ilçemizde bulunan 75. Yıl Cumhuriyet YİBO'da hala öğrencilerimiz koğuş sisteminde barınmakta. Ben bu şekilde beyanatları görünce, gidip özellikle inceledim. Durağan'da böyle bir şeye şahit olamadım. Durağanlılar, 'acaba biz Sinop'un ilçesi değil miyiz' diye haklı olarak sorar oldular" diye konuştu

.
Yayın Tarihi : 3 Haziran 2008 Salı 18:15:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?