3
Mayıs
2024
Cuma
SİNOP

Nükleer karşıtları serbest

İzinsiz eylem yaptıkları gerekçesiyle dün polis tarafından gözaltına alınan 6'sı yabancı uyruklu 11 nükleer karşıtı eylemci serbest bırakıldı.

Nükleer karşıtı eylemciler serbest kalmalarının ardından Sinop Nükleersiz Kent ve Yaşam Derneği (SİNYAD) binasında yaptıkları basın açıklamasında, gözaltına alınmalarını değerlendirdi.
Anti Nükleer Hareketi Uluslararası Destek Komitesi adına açıklama yapan ve kendini enerji uzmanı olarak tanıtan Hırvat uyruklu İvan Gregov, gözaltına alınmalarına şaşırdıklarını, ancak polisin kendilerine çok iyi davrandığını söyledi.

İvan Gregov, enerji uzmanı olduğunu belirterek "Hırvatistan'da bir sivil toplum kuruluşunda çalışıyorum. Yeni nükleer santrallerin yapımına dair projelere karşı kampanyalarda mücadele veriyorum. Avrupa'nın değişik ülkelerinden aktiristler olarak buraya SİNYAD'ın antinükleer hareketini desteklemek için geldik. Barışçıl bir eylem yapıyorduk. Ancak yaptığımız eylem engellendi, gözaltına alındık. Çok büyük hayal kırıklığına uğradık ve şaşırdık. Hiç böyle bir şeyle karşılaşmadık. İfadelerimiz alındı. Ancak polis bu süre içerisinde bize gayet iyi davrandı" dedi.


Anti Nükleer Hareketi Uluslararası Destek Komitesi tarafından verilen bildiri metninde ise Türkiye Atom Enerjisi Kurumu'nun (TAEK) ihale alımına son vermesi, yerel yöneticilerin konuya hassas davranması istendi.


Altısı yabancı uyruklu toplam 11 eylemci, Sinop'taki Türkiye Atom Enerjisi Kurumu (TAEK) önünde eylem yapmak istemiş, izinsiz pankart açtıkları ve bildiri dağıttıkları için polis tarafından gözaltına alınmıştı.

iha
Yayın Tarihi : 21 Ağustos 2008 Perşembe 15:00:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?