5
Mayıs
2024
Pazar
SİNOP

Obeziteye savaş açtılar

Obez ve aşırı zayıf ilköğretim öğrencileri yetkilileri harekete geçirdi.


Sinop'ta İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan araştırma sonucunda ilköğretim öğrencilerinin yüzde 50'sinin obezite ve aşırı zayıflıktan dolayı riskli grupta olduğu ortaya çıkması ardından bir dizi ve tedbir çalışması başlatıldı.
Öğrenci ve öğrenci velileri için başlatılan eğitim programı kapsamında düzenlenen konferanslarla, veliler ve öğrenciler dengeli beslenme konusunda bilgilendiriliyor.  İl Sağlık Müdürlüğü Eğitim Şube Müdürlüğü koordinasyonunda gerçekleştirilen çalışma kapsamında son olarak Gazi Mustafa Kemal İlköğretim Okulu'nda 257 öğrenci ve 85 veliye, sağlık eğitimcileri tarafından 'ilköğretim çocuklarında yeterli-dengeli beslenme ve obezite' konulu eğitim verildi. Yıl boyunca eğitimlerin süreceğini belirten İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Cem Güre, eğitimlerde yeterli ve dengeli beslenmenin önemi, sabah kahvaltısının önemi, gereken besin grupları ve miktarları, fast-food yeme alışkanlığının zararları, fiziksel aktivitenin önemi ve süt içmenin önemi konularında önemli bilgilerin verildiğini söyledi.


İl Sağlık Müdürlüğü Eğitim Şube Müdürlüğü koordinasyonunda başlatılan çalışma kapsamında Sinop ili genelinde ilköğretim okullarının 1. kademe sınıflarında okuyan 3 bin 653 öğrenci taranmıştı. İl ve ilçe grup başkanlıklarınca gerçekleştirilen taramada öğrencilerin bin 348'inin şişman, 458'inin ise bünyelerinin çok zayıf olduğu, böylece taranan 3 bin 653 öğrenciden bin 800 öğrencinin obezite ve zayıflıktan dolayı riskli grupta yer aldığı belirlenmişti.

iha
Yayın Tarihi : 9 Mart 2009 Pazartesi 17:30:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?