5
Mayıs
2024
Pazar
SİNOP

OBM yılın son toplantısını yaptı

SİNOP OBM YILIN SON TOPLANTISINI YAPTI

Sinop Orman Bölge Müdürlüğü(OBM) tarafından her ay rutin yapılan değerlendirme toplantıları kapsamında 2009 yılının son toplantısı yapıldı.

Bölge Müdürlüğü binasında Sinop Orman Bölge Müdürü Rahmi Demir başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, Bölge Müdür Yardımcısı Ahmet Emin Ayan ile şube müdürleri, işletme müdürleri ve amenajman heyet başkanları katıldı.

Açılış konuşması yapan Bölge Müdürü Rahmi Demir, daha önce yapılan bütçe toplantısında dile getirilen konuları hatırlatarak, rehabilitasyon çalışmalarına önem verilmesi gerektiğini söyledi. Çalışmalarda 2009 yılı için hedeflenen programının üzerinde bir gerçekleşme sağlanacağını kaydeden Rahmi Demir, bu noktada büyük payı olan, başta Durağan ve Boyabat Orman İşletme Müdürleri olmak üzere tüm personele teşekkür etti.

Erozyonla mücadelenin artarak devam ettirilmesi gerektiğini vurgulayan Rahmi Demir, "Bu şekilde hem rehabilite ve erozyonla mücadele çalışması yapılıyor hem de orman köylüsü işlendirilerek kendilerine gelir sağlanıyor. Erken üretim çalışması yapılan bölmelerin üretimleri, ürünlerin pazarlanma durumu dikkate alınarak yapılmalı. Satılamayacak emvallerin ve özellikle kağıtlık odunların erken üretime konu edilmemesini istiyoruz. Özellikle iş makinesi operatörlüğü ve şoför kadrolarında sıkıntı çekilmekte. Bu konu üzerinde bir çalışma yapılacak ve ardından genel müdürlüğe bir rapor sunulacak" dedi.

Bölge Müdür Yardımcısı Ahmet Emin Ayan da yaptığı sunumda, yıl içerisinde yapılan çalışmalardaki tespitlerini aktardı. Daha sonra şube müdürlükleri itibariyle 2009 yılı program ve gerçekleşmeleri, ödenek ve harcama durumları, ödenek ihtiyaçları ile ödenek aktarma durumları tartışıldı. Amenajman heyet başkanları tarafından 2009 yılında yapılan planlama çalışmaları ile 2010 yılında yapılacak çalışmalar masaya yatırıldı. Ayrıca toplantıda işletme müdürlerine de ayrı ayrı söz verilerek müdürlüklerin sorunları gözden geçirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Aralık 2009 Cumartesi 14:52:01
Güncelleme :19 Aralık 2009 Cumartesi 15:43:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?