3
Mayıs
2024
Cuma
SİNOP

Öğrenciler Hollanda'dan döndü

Sinop'un Boyabat ilçesinden 27 Ocak 2008 tarihinde AB projesi kapsamında Hollanda'nın Rotterdam kentine staj için giden 9 öğrenci ve iki öğretmen yurda döndü. 

Boyabat Kız Meslek Lisesi öğrencilerine Okul Müdürü Abdullah Eravcı ile Şehit Ersoy Gürsu Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Cihan Demirel refaket etti. Bilgisayar alanından 4, çocuk gelişimi ve eğitim alanından 3, giyim alanından da 2 olmak üzere toplam 9 öğrencinin AB staj projesinde yer aldığını belirten Boyabat Kız Meslek Lisesi Müdürü Abdullah Eravcı, "4 bilgisayar öğrencisinden ikisi büyük şirketlere WEB sayfaları ve bilgisayar servis hizmeti veren 'OMİJ' adlı bir şirkette, ikisi bir ilköğretimin bilgisayar bölümünde stajlarını yaptılar. 3 Çocuk gelişimi öğrencisi stajlarını özel ve kar amaçlı bir kuruluş olan 'Ketelbinkie Schiebroek'te gerçekleştirdiler. Giyim alanındaki iki öğrenci de bir Türk firmasında çalıştılar. Giyim alanındaki iki staj öğrencisinin de ilginç tecrübeleri oldu. Refakatçi olarak bizlerde Rotterdam kentinde çok disiplinli, hayatın hızlı aktığı bir süreç geçirdik. 

Öğrencilerden her gün Türkçe ve İngilizce değerlendirmeler alındı. Okullar ziyaret edildi ve yöneticileriyle Hollanda eğitim sistemi hakkında bilgiler alındı. Aynı zamanda ülkemize ilişkin tanıtım faaliyetleri gerçekleştirdik. Projede yerleştirme süresi bitti. Şimdi sıra yaygınlaştırma ve sonuçları paylaşmaya geldi" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 26 Mart 2008 Çarşamba 16:58:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?