3
Mayıs
2024
Cuma
SİNOP

Öğrencilerin başarısı

Sinop Bilim ve Sanat Merkezi'nde (BİLSEM) eğitim gören Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu öğrencisi Alara Selen Özgen, tarafından hazırlanan proje "EBİKO 2008" Uluslararası Eğitimde Bilişim Olimpiyatı'nda finalist seçildi.


Proje Danışmanı Murat Özgen gözetiminde hazırlanan "Gelecek 2057-Hayalimdeki Teknoloji" adlı projenin, 27 ülkeden 11 bin 200 öğrencinin katıldığı yarışmada "Eğitimde Bilişimin Yeri" kategorisinde 19 finalist arasında yer aldığı bildirildi.

İlköğretim ve lise kategorilerinde toplam 200 projenin finalist seçildiği yarışmada 20 akademisyen jüri üyesinden oluşan bilim kurulunun, katılan projeleri değerlendirdiği, bunun sonucunda da Sinop BİLSEM öğrencisi Alara Selen Özgen'in finalist seçildiği kaydedildi. Kültür ve turizm açısından son derece önem taşıyan yarışmaya katılan ülkeler ve şehirlerin çeşitli aktivitelerle tanıtım yaptığı organizasyon sayesinde Sinop'un da tanıtımının yapılmış olacağını belirten okul yetkilileri, Milli Eğitim Bakanlığı himayesinde Teknoloji Tasarım ve Sanat Merkezi tarafından düzenlenen yarışmanın finallerinin 10-11 Mayıs tarihlerinde Ankara'da yapılacağını söyledi.

iha
Yayın Tarihi : 7 Mayıs 2008 Çarşamba 16:06:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?