5
Mayıs
2024
Pazar
SİNOP

Öğrencilerin yarısı obez

Sinop'ta İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan araştırmada, ilköğretim öğrencilerinin yüzde 50'sinin obezite ve aşırı zayıflıktan dolayı riskli grupta olduğu ortaya çıktı.


İl Sağlık Müdürlüğü Eğitim Şube Müdürlüğü koordinasyonunda başlatılan çalışma kapsamında Sinop ili genelinde ilköğretim okullarının 1. kademe sınıflarında okuyan 3 bin 653 öğrenci tarandı. İl ve ilçe grup başkanlıklarınca gerçekleştirilen taramada öğrencilerin bin 348'inin şişman, 458'inin ise bünyelerinin çok zayıf olduğu tespit edildi. Böylece taranan 3 bin 653 öğrenciden bin 800 öğrencinin obezite ve zayıflıktan dolayı riskli grupta olduğu belirlendi.
Konuyla ilgili bilgi veren İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Cem Güre, konuyla ilgili geniş çaplı tedbir çalışması başlattıklarını söyledi.

 Öğrencilere ve velilere yönelik eğitim çalışmalarıyla kamuoyunun bu konuda bilinçlendirilmesinin hedeflendiğini kaydeden Güre, "Obeziteyle Mücadele Ulusal Eylem Planı ve konuyla ilgili İl Hıfzısıhha Kurulu kararları doğrultusunda Eğitim Şube Müdürlüğü koordinasyonunda, toplum sağlığı merkezlerince ilimiz ve ilçelerimizdeki ilköğretim okullarının 1. kademesindeki
sınıflarda okuyan öğrencilerimize yönelik yapılan beden kitle tespiti taramasında, bin 800 öğrencinin risk altında olduğu, bunlardan bin 348'inin şişman, 452'sinin çok zayıf kategorisinde bulunduğu tespit edilmiştir.

İl ve ilçelerde tespit edilen bu öğrenciler, sağlık kuruluşlarına ve diyetisyene yönlendirilmişlerdir. Konuyla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Müdürlüğümüz, merkez ve ilçe grup başkalıklarınca tespit edilen öğrencilerin tedavi ve takibini sürdürmektedir" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 27 Şubat 2009 Cuma 18:51:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?