7
Mayıs
2024
Salı
SİNOP

Okul değil sanki fabrika

Sinop Anadolu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, başarıdan başarıya koşuyor.

Okul bir taraftan Avrupa Birliği (AB) tarafından hazırlanan projelere katılırken, bir çok işletmeye adeta taş çıkartarak, ekonomiye de üretim açısından büyük katkı sağlıyor. Okulun bir yıllık cirosu ise 263 milyar lira.

Geçtiğimiz aylarda okulun mesleki eğitimini geliştirme çalışmaları kapsamında idareci ve öğretmenlerden oluşan bir grup, AB fonu tarafından açılan bir proje kapsamında, "Bremen Technisches Bildungs Zentrum"un (TBZ) misafiri olarak Almanya’ya gitmiş ve bölgede çeşitli incelemelerde bulunmuştu.

Son olarak okul tarafından sürdürülen çalışmalar ve döner sermayedeki artış, Milli Eğitim Bakanlığı’nın da gözünden kaçmadı. Bakanlığa bağlı İşletmeler Dairesi Başkanlığı tarafından döner sermaye işletmesinin başarılı çalışmasından dolayı okula teşekkür belgesi verildi.

Konuyla ilgili bilgi veren Okul Müdürü Yaşar Baki Altunbaş; ciro, döner sermaye ve öğrencilere en çok pay veren okullar arasında yer alan Sinop Anadolu Teknik ve Endüstri Meslek Lises’nin bakanlık tarafından teşekkür belgesi ile onurlandırıldığını belirterek, okulun bir yılda 263 milyar 269 milyon lira ciro yaptığını söyledi. Altunbaş, "Bu gelirin 38 milyar 375 milyon lirası üretimde çalışan personele, 23 milyar 899 milyon lirası da öğrencilere ödendi. Gelirin 47 milyar 987 milyon lirasını ise KDV oluştururken, gelirin 25 milyar 754 milyon liralık karı ile de okulumuza makine ve teçhizat alındı" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Mart 2005 Perşembe 15:39:22
Güncelleme :5 Nisan 2005 Salı 12:44:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?