3
Mayıs
2024
Cuma
SİNOP

Okul geçit görevlileri iş başında

Sinop İl Emniyet Müdürlüğü tarafından başlatılan ‘okul geçit görevlisi’ uygulaması kapsamında eğitim alan 44 öğrenci bu gün göreve başladı.

Okullar Caddesi'nde Vali Zeki Şanal ve emniyet görevlilerinin katılımıyla başlatılan uygulamanın ilk gününde okul geçit görevlileri, araç ve yaya trafiğine yön verdi.

Uygulamada 44 öğrencinin görev aldığını kaydeden Vali Zeki Şanal, "İçişleri Bakanımız sayın Beşir Atalay'ın 5 Aralık 2007 tarihinde açıkladığı 'trafik Güvenliğinde Yeni Açılımlar, Hedefler ve Çözüm Öneri Projesi' kapsamında ilimizde de çalışmalarım devam ediyor. Bu kapsamda çeşitli hedefler belirlemiştik. Bu hedeflerden bir tanesi de okul geçit görevlisi uygulamasının ilimizde de başlatılmasıydı. Bu günkü tarih itibariyle ilimiz merkezinde uygulamayı başlatmış bulunuyoruz. Uygulamayla ilk etapta 2 lise, 7 ilköğretim okulu olmak üzere toplam 9 okulumuzdan 44 öğrencimizle birlikte okul geçidi görevlisi uygulamasını gerçekleştiriyoruz. Amacımız çocuklarımızın yoğun saatlerde can güvenliğini sağlamak suretiyle trafik güvenliğine katkıda bulunmak. Görevlilerimizin tüm kıyafetleri ilimiz özel idaresi imkanlarıyla sağlandı. Uygulamanın başarılı olması diliyorum" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 19 Mart 2008 Çarşamba 18:32:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?