3
Mayıs
2024
Cuma
SİNOP

Okullar seçim alanına döndü

ABD’de sürdürülen seçim kampanyalarını aratmayan çalışmalarda, seçimlere katılan öğrenciler okul koridorları ve okul bahçelerinde arkadaşlarına propaganda yaparak kendilerini tanıtıyor. Seçimler sonrası her sınıftan seçilen meclis üyeleri okul meclisini kuracak. Okulların meclis başkanlarının katılımı ile ilçe meclisleri ve ardından il meclisleri oluşacak. İl meclislerinin başkanları da 23 Nisan 2005 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) bir araya gelerek Türkiye Öğrenci Meclisi’ni oluşturacak.

Seçim çalışmaları, köylerdeki ilköğretim okullarında daha da yoğun bir biçimde sürdürülüyor. Sinop merkeze bağlı Kabalı İlköğretim Okulu öğrencileri okul meclisini oluşturmak üzere sandığa gitmeye hazırlanıyor. 8 şubeli okulda öğrenciler hummalı bir biçimde seçime hazırlanıyor. Hazırladıkları resimli afişleri okul koridorlarına asan adaylar kendilerini tanıtıyor. Uygulamanın amacının demokrasi kültürünü benimsetmek olduğunu belirten Okul Müdürü Sami Uğur, öğrencilerin güzel ve demokratik yarış sergilediklerini söyledi.

sinop
Yayın Tarihi : 25 Ekim 2004 Pazartesi 12:58:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
sena ahsenersoy IP: 78.161.6.xxx Tarih : 24.06.2008 17:10:55

bence çok güzel bir okul zaten ben o okulda okuyorum bu sene yani 2008de 6. sınıfa geçtim. bu okul cok eglenceli isterseniz videolara bakabilirsiniz